Εθελοντές δίνουν τη δική τους “μάχη” στον χιονιά για τα αδέσποτα

Έκκληση της Φιλοζωικής Ομάδας “Σείριος” στους πολίτες να φροντίσουν όσο μπορούν τα αδέσποτα

Υποφέρουν τα αδέσποτα ζώα με τον χιονιά και αρκετοί είναι οι εθελοντές στο Ηράκλειο που τα τελευταία 24ωρα δίνουν τη δικής τους “μάχη” κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, και στο τσουχτερό κρύο για να φροντίσουν τα ζώα που είναι εκτεθειμένα στον χιονιά.

αδέσποτα

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας “Σείριος” συνέχισαν την Τρίτη την καθημερινή επιχείρηση σίτισης περίπου 100 – 120 αδέσποτων ζώων τα οποία φροντίζουν όπως επίσης και φιλοξενούμενων ζώων σε περιαστικές περιοχές. Μέλημά τους, τις δύσκολες ώρες του χιονιά, ήταν να εξασφαλιστεί περισσότερη τροφή και στοιχειώδεις λύσεις για την προστασία άρρωστων και αδύναμων αδέσποτων σε πρόχειρα καταλύματα.

αδέσποτα

Μάλιστα, ενόψει της Κακοκαιρίας “Ελπίδα” οι εθελοντές είχαν προετοιμαστεί από τις προηγούμενες ημέρες λαμβάνοντας μέτρα και συγκεντρώνοντας προμήθειες.

αδέσποτα

Μολονότι ο Δήμος Ηρακλείου είχε την πρόθεση – όπως αναφέρει η Φιλοζωική Ομάδα “Σείριος” σε σχετική της ανακοίνωση –  να διανείμει 5 τσουβάλια τροφής σε κάθε σωματείο για την ενίσχυση της σίτισης των αδέσποτων, η παράδοση τροφών ήταν αδύνατη αφού τα οχήματα του κυνοκομείου ήταν ακινητοποιημένα λόγω του χιονιού.

αδέσποτα

Έτσι, τα μέλη του “Σείριου” διέθεσαν τροφή που είχαν συγκεντρώσει προληπτικά, ενόψει της κακοκαιρίας, για να ενισχυθούν πολίτες και άλλοι εθελοντές που δεν είχαν δυνατότητα προμήθειας τροφών με στόχο να τραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα και ιδίως σε πιο ορεινές περιοχές του δήμου.

αδέσποτα

Συνολικά διατέθηκαν 7 σακιά με 140 κιλά τροφής σε πολίτες και εθελοντές. Την εβδομάδα αυτή, όπως σημείωσαν, πραγματοποιούν σίτιση δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ καθώς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς και η τροφή καταστρέφεται από τη βροχή.

αδέσποτα

Εκτός, όμως από την καθημερινή υποστήριξη των 120 αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής οι εθελοντές  φιλοξενούν και περιθάλπουν με δική τους δαπάνη, δεκάδες άλλα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Τις ημέρες αυτές φροντίζουν δύο αδέσποτα του κυνοκομείου σε κατ’ οίκον νοσηλεία και άλλο ένα σε κτηνιατρείο. Επίσης, 5 κουτάβια καθώς και άρρωστα ή τραυματισμένα σκυλιά που δεν μπορούν να επιβιώσουν στους δρόμους υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες έχουν μεταφερθεί σε σπίτια πολιτών και φιλοξενούνται με μέριμνα της Φιλοζωικής Ομάδας.

αδέσποτα

Στην ίδια ανακοίνωση τα μέλη του “Σείριου” απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν την ευαισθησία τους τις δύσκολες αυτές. Μια κούτα και λίγο φαγητό μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο.

αδέσποτα

Πηγή: cretalive.gr