Εθελοντική αιμοδοσία στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον, στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς.

Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους. Ειδικά οι πολυμεταγγιζόμενοι συμπολίτες μας, ζουν καθημερινά με το άγχος της εξασφάλισης ομαλότητας στις μεταγγίσεις που υποβάλλονται, δημιουργώντας ανασφάλεια στον προγραμματισμό των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.

Το ΕΚΕΑ, έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη, θέτει ως προτεραιότητα τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών, σε χώρους ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους, με στόχο να διαμορφώσει μία διαδικασία αιμοδότησης, απλή αλλά και ευχάριστη, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για τους λόγους αυτούς, προσκαλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, www.serafio.gr) από τις 11.00πμ έως τις 16.00μμ.

Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

– χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

– αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
– τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
– τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Στο χώρο λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών

Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε την Πέμπτη 27/01 και Παρασκευή 28/01, 9:00-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726.

Για να δώσετε αίμα χρειάζεται:
– Να είστε 18-65 ετών
– Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
– Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Εάν έχετε κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/ethelontiki-aimodosia-sto-serafeio-kolymvitirio/

Πηγή: healthreport.gr