Η Βασίλισσα κόβει τούρτα για να τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και κάνει δεξίωση για εθελοντές

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ξεκίνησε τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο καθώς έκοψε μια τούρτα την παραμονή της 70ης επετείου της βασιλείας της.

Η 95χρονη μονάρχης παρέθεσε δεξίωση σε εθελοντικές ομάδες, συνταξιούχους και συναδέλφους της ομάδας του τοπικού Ινστιτούτου Γυναικών (WI) ενόψει της Ημέρας Προσχώρησής της, που είναι στις 6 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση στο Sandringham House ήταν η μεγαλύτερη αυτοπροσώπως δημόσια δέσμευση που είχε παρακολουθήσει η βασίλισσα μετά από μια δεξίωση στο Κάστρο του Windsor τον Οκτώβριο.

Η Βασίλισσα κόβει τούρτα για να τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και κάνει δεξίωση για εθελοντές

Η αντιπρόεδρος του Sandringham WI, Yvonne Browne, είπε ότι η βασίλισσα, η οποία γέλασε και αστειευόταν με τους καλεσμένους, ήταν σε «αφρώδη» φόρμα το Σάββατο.

«Εβδομήντα χρόνια στον θρόνο δείχνουν ότι η βασίλισσα υπήρξε ένα συγκινητικό παράδειγμα για όλους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα», είπε η κ. Browne.

«Ήταν σταθερή, συμπονετική και στωική, ό,τι κάνει έναν τέλειο άνθρωπο και έχει μεγάλη δύναμη χαρακτήρα και έχει ξεπεράσει τόσα πολλά πράγματα».

Η Βασίλισσα κόβει τούρτα για να τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και κάνει δεξίωση για εθελοντές

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, η βασίλισσα συνάντησε την Angela Wood, η οποία ήταν 19 ετών όταν βοήθησε στη δημιουργία του πιάτου που έγινε γνωστό ως Coronation κοτόπουλο – ένα μείγμα από κρύο μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαγιονέζα, σκόνη κάρυ και βερίκοκο.

Η συνταγή, αρχικά γνωστή ως Poulet Reine Elizabeth – κοτόπουλο Queen Elizabeth – αναπτύχθηκε για να σηματοδοτήσει τη στέψη το 1953, ένα χρόνο μετά την έναρξη της βασιλείας της.

Ο μονάρχης σχολίασε ότι η συνταγή πιθανότατα εξελίχθηκε στα ενδιάμεσα χρόνια, λέγοντας: «Μάλλον άλλαξε γιατί εκείνες τις μέρες κάναμε κάποια πράγματα πολύ διαφορετικά».

Ο Shaun Mason δημιούργησε μια μοντέρνα άποψη για το πιάτο για τη δεξίωση του Σαββάτου με μια ταρτέτα κοτόπουλου Coronation, την οποία πρόσφερε στη βασίλισσα και την κυρία Wood.

Η βασίλισσα προκάλεσε γέλια όταν είπε ότι θα «φύγει» ενώ η πρώην φοιτήτρια μαγειρικής το δοκίμασε, προσθέτοντας: «Μπορείς να μου πεις [what you think] Οταν γυρισω.”

Η βασίλισσα έδειχνε κομψή με ένα απαλό μπλε φόρεμα με λευκό μπροκάρ και κρατώντας τη μαύρη τσάντα της, έκοψε ένα παγωμένο σφουγγάρι Victoria με το λογότυπο Platinum Jubilee ως διακόσμηση στη δεξίωση.