Σπουδαία κίνηση από τον Παναιτωλικό: Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό οι φανέλες με το όνομα του Άλκη Καμπανού

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)

Αφού πρώτα έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, αρχικά με σκίτσο του σκιτσογράφου Χρήστου Παπανίκου και εν συνεχεία στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε πως οι φανέλες από αυτό το ματς, στις οποίες αντί των ονομάτων των ποδοσφαιριστών αναγράφονταν το όνομα ΑΛΚΗΣ, καθώς και τα πανό κατά της οπαδικής βίας θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Πρωτοβουλία για το Παιδί – Σπίτι της Βεργίνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ανάλαβε την πρωτοβουλία να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, μετά την δολοφονία ενός ακόμα φιλάθλου, του Άλκη Καμπανού. Με την ανάρτηση σχετικού σκίτσου του Αγρινιώτη σκιτσογράφου Χρήστου Παπανίκου στα social media της ομάδας και σε πανό στο γήπεδο, όπως επίσης με την απόφαση να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές μας στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με φανέλες στις οποίες αντί των ονομάτων τους αναγράφονταν το όνομα ΑΛΚΗΣ.

Η πρωτοβουλία έτυχε καθολικής αποδοχής και μεγάλης ανταπόκρισης. Θέλοντας να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ίδια κατεύθυνση που ακολουθούμε ως Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος σχεδόν έναν αιώνα, θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση όλου του υλικού που χρησιμοποιήθηκε (πανό, φανέλες ποδοσφαιριστών με τις υπογραφές τους) μέσω του Charityidols προκειμένου όσοι εκδήλωσαν πρόθεση να αποκτήσουν το υλικό, να μπορέσουν να το πράξουν. Λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την δημοπρασία θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Πρωτοβουλία για το Παιδί – Σπίτι της Βεργίνας» που είναι ξενώνας οικογενειακού χαρακτήρα, για τη μακροχρόνια φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο. Εδρεύει στη Βέροια, την πόλη που γεννήθηκε και αναπαύεται πλέον ο Άλκης.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στη δημοπρασία και να ενισχύσουμε το στόχο. Αλλά ταυτόχρονα να στείλουμε (για μια ακόμα φορά) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ