Σημαντική δωρεά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Η “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” των Ελλήνων Εφοπλιστών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση δώρισαν στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, ευχαριστεί θερμά την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” καθώς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση για την ολοκλήρωση της δωρεάς αξίας περίπου 100.000 € στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), στα πλαίσια του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία». 

Συγκεκριμένα η δωρεά περιελάμβανε: μία (1) σύγχρονη θερμοκοιτίδα ανοικτού/κλειστού τύπου για την νοσηλεία πολύ πρόωρων νεογνών Draeger Babyleo TN500, έναν (1) τελευταίας τεχνολογίας αναπνευστήρα Babylog VN600, ένα (1) σύστημα χορήγησης μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών, απειλητικών για την ζωή αναπνευστικών προβλημάτων των νεογνών και ένα (1) monitor Unique CFM για την καταγραφή και παρακολούθηση της Ισχαιμικής Εγκεφαλοπάθειας στα νεογνά.

Ο Ιατροτεχνολογικός αυτός εξοπλισμός αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στο έργο που συντελείται στη ΜΕΝΝ του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους μικρούς ασθενείς της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη μείωση της Νεογνικής Θνησιμότητας.

Το Νεογνολογικό Τμήμα και η ΜΕΝΝ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Ιωάννη Σιγάλα, Διευθυντή Νεογνολογικού τμήματος ΕΣΥ και σήμερα τελεί υπό την Διεύθυνση της κας Μαριάννας Σκορδαλά – Ρίτη, Διευθύντριας Παιδιατρικής κλάδου Ιατρών ΕΣΥ και Επιστημονικά Υπεύθυνης του Νεογνολογικού τμήματος ΕΣΥ – ΜΕΝΝ του Π.Γ.Ν.Α, αποτελώντας το μοναδικό τριτοβάθμιο κέντρο αναφοράς στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα νοσηλεύει περίπου 400 – 450 πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά κατ’ έτος που χρήζουν εντατικής ή αυξημένης φροντίδας και η δυναμικότητά του τμήματος είναι 28 κλίνες, εκ των οποίων οι 8 κλίνες (θερμοκοιτίδες) εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ, που πολλές φορές υπερκαλύπτονται (μέχρι 150%), 12 κλίνες (θερμοκοιτίδες) αυξημένης φροντίδας εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙ, για νεογνά τελειόμηνα ή πρόωρα με ηπιότερα προβλήματα ή νεογνά που μεταφέρονται από την εντατική μετά την πάροδο των οξέων προβλημάτων τους και 8 κλίνες απλής νοσηλείας επίπεδου Ι.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Πηγή: Alexandroupoli Online