Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε δυνατά τις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου που άφησαν τα μαλλιά τους να μακρύνουν για να τα κουρέψουν και να τα δωρίσουν σε εκείνες που που το έχουν ανάγκη.

Αγρίνιο: Μαθήτριες του 9ου Δημοτικού έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό

Οι μαθήτριες χάρισαν τα μαλλιά τους για να κατασκευαστούν περούκες για παιδιά που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες και έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Μέσω αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας, τα κορίτσια παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΓΟΝΈΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΣΤΟ ΙNFOKIDS.GR

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Κωνσταντινή Δημοπούλου ανέφερε ότι ” Με τη δράση μας αυτή θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τα παιδιά του σχολείου μας και τις οικογένειές τους αλλά και όλους τους συμπολίτες μας σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας και να τους προτρέψουμε όλους να προσφέρουν αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών για τα παιδιά που τα έχουν τόσο ανάγκη. 

Μέχρι να θεραπευτούν πλήρως όμως αυτοί οι μικροί άγγελοι χρειάζονται και κάτι ακόμη από μας: ένα μικρό τμήμα των μαλλιών μας που θα τους κάνει να αισθανθούν και πάλι παιδιά!

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να καλυτερέψει η καθημερινότητά τους και το χαμόγελό τους θα είναι για μας η καλύτερη ανταμοιβή!! 

Πηγή: infokids.gr