Σήκωσαν και αυτή την Κυριακή… μανίκια οι «Εθελοντές για την Καθαριότητα» Βέροιας

Τις περιοχές Βίλα Βικέλα, Γιοτζαλίκια, Ακρόπολη και τον περιφερειακό των Ασωμάτων, ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτή την Κυριακή τα μέλη της ομάδας «Εθελοντές για την καθαριότητα», μια ομάδα που δρα εθελοντικά τα τελευταία χρόνια, καθαρίζοντας διάφορα σημεία της πόλης. Το ραντεβού δόθηκε το πρωί στην παιδική χαρά στη Βίλα του Βικέλα και όπως πάντα το παρών έδωσαν συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, που επέλεξαν να αξιοποιήσουν όμορφα και δημιουργικά την Κυριακή τους, φροντίζοντας και καθαρίζοντας σημεία που άλλοι συμπολίτες μας, ρυπαίνουν πετώντας τα σκουπίδια τους. 

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να καλύψουν διαφορετικές περιοχές, σήκωσαν μανίκια, πήραν σακούλες ανά χείρας και μάζεψαν ό,τι σκουπίδι βρήκαν στο διάβα τους. Και επειδή η Κυριακή ήταν ηλιόλουστη, οι εθελοντές επιβράβευσαν την προσπάθειά τους με ένα αυτοσχέδιο πικ-νικ που έστησαν στο τέλος της δράσης.

Ο Σούλης Λιάκος, ένα από τα μέλη της ομάδας, έγραψε για την κυριακάτικη δράση. «”Όταν καθαρίζω σκουπίδια σαν να καθαρίζω την ψυχή μου” έλεγε σήμερα μια φίλη την ώρα που καθάριζε: “Βίλα Βικέλα”, “Γιοτζαλίκια”, “Ακρόπολη” και περιφερειακός Ασωμάτων στην Βέροια. Μετά τσίπουρο και μεζέες από τα σπίτια μας. 

Οικογένειες με τα παιδιά τους που τα δείχνουνε πως να μαζεύουν σκουπίδια παίζοντας. Τα παιδιά να το διασκεδάζουν. “Μα πως γίνεται να πετάνε σκουπίδια από τα παράθυρα;” Αναρωτιόταν έξαλλη μια άλλη φίλη. Όταν μαζεύεις σκουπίδια έρχεσαι αντιμέτωπος πάντα με αυτά τα διλήμματα: Ποια θέση σου Ποια η σχέση σου με την δημιουργία και την καταστροφή; Ποια με την όμορφιά και την ασχήμια; Ξαναθυμήθηκα πως τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν αλλάζουμε την σχέση μας μαζί τους. Όπως το έκανε η φίλη μου το πρωί στην δράση».

Πηγή: veriotis.gr