Συνάντηση εθελοντών για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η στήριξη και κινητοποίηση εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων της Λάρισας, στη συμμετοχή της Λάρισας στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρου Ελλάδας συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.


Ως γνωστόν η Λάρισα, συμμετέχοντας σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, θα είναι η πόλη τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ του αγώνα το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 (θα ξεκινήσει από την Κρήτη στις 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στην Ήπειρο την Πρωτομαγιά), ενώ τα πέντε ΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα τύχει ιδιαίτερης προβολής και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας και απευθείας μετάδοση σε 200 χώρες του πλανήτη
Στη σύσκεψη υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον επικεφαλής του Γραφείου Δημάρχου κ. Περικλή Καμάρη και άλλα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή της Λάρισας και κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μεγάλη και διεθνούς χαρακτήρα αθλητική, αλλά και πολιτιστική εκδήλωση.
Οι διαδρομές των ΕΤΑΠ, θα ανακοινωθούν επισήμως από την Cycling Greece που αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ν. Λάρισας, την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής Θεσσαλίας, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας, τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας και την ομάδα εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Λάρισας του ΟΚΑΝΑ.
Οι εκπρόσωποι όλων των εθελοντικών οργανώσεων εξέφρασαν τη χαρά τους για την πρόσκληση συμμετοχής τους στη διοργάνωση, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν και νέες συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα.
Εξάλλου, για την επιτυχία στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος καθοριστική σημασία έχει και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι φορείς της πόλης, τα σχολεία, οι δημότες καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτήν την κορυφαία διοργάνωση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές στον Ποδηλατικό Γύρο και σε άλλες δράσεις του Δήμου να συμπληρώσουν τη Φόρμα Εθελοντή στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa.gov.gr ή με κλικ στο https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/thelw-na-prosferw-se-draseis-tou-dimou-larisaiwn.

Πηγή: eleftheria.gr