Οι Γυναίκες της Λημνιακής Κοινότητας τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με μια ακόμη φιλανθρωπία

Δώρισαν επιταγή 4.734 δολαρίων σε φιλανθρωπικό οργανισμό που στηρίζει γυναίκες που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Γυναικών της Λημνιακής Κοινότητας θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη περηφάνια μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσαν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας την περασμένη Κυριακή στο Huntingdale Golf Course, στο South Oakleigh.

Η ανταπόκριση των μελών και φίλων της Λημνιακής Κοινότητας ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει από κομψές κυρίες κάθε ηλικίας, που άδραξαν την ευκαιρία να βρεθούν όλες μαζί ξανά, μετά από πολύ καιρό, λόγω της πανδημίας, απολαμβάνοντας λίγες ώρες αφιερωμένες στον πολύτιμο εαυτό τους και στα γυναικεία θέματα.

Η οργάνωση ήταν άψογη, το μενού εξαιρετικό ενώ σε όλες τις κυρίες προσφέρθηκε ένα τσαντάκι γεμάτο έξυπνα επιλεγμένα δωράκια από την Επιτροπή ως ένδειξη εκτίμησης προς τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας, τις γυναίκες.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η πρόεδρος της Επιτροπής κα Ελένη Μιχαηλίδη, απευθύνοντας χαιρετισμό προς όλες τις παρευρισκόμενες στην εκδήλωση, μίλησε για το νόημα της ημέρας, αναφερόμενη στο θέμα της φετινής επετείου που είναι η αναγνώριση της συμβολής των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο την ισότητα των δύο φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ισότητα των φύλων, έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις, ένα κόσμο όπου επικρατεί η διαφορετικότητα, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς. Έναν κόσμο όπου η διαφορά εκτιμάται και προβάλλεται. Γιατί μαζί μπορούμε να σφυρηλατήσουμε την ισότητα των γυναικών και συλλογικά να σπάσουμε τις προκαταλήψεις» είπε η κα Μιχαηλίδη.

Όσο για την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ίδια η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, η κα Μιχαηλίδη είπε: «Η μέρα αυτή είναι σημαντική για μένα γιατί θέλω να στηρίξω τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν στον χώρο εργασίας. Επιλέγω να καταγγείλω τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις ώστε οι νέες γυναίκες να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετώπισα εγώ μεγαλώνοντας. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για να προωθήσουμε την αλλαγή και τη διαφορετικότητα.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τις αξιόλογες συνεισφορές των γυναικών στην κοινωνία μας. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στο να τιμήσει τις ζωές, τους αγώνες και την αποφασιστικότητα των γυναικών».

Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κάθε χρόνο, παραδοσιακά, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Επιτροπή Γυναικών της Λημνιακής Κοινότητας για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας διατίθενται σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος είναι διαφορετικός κάθε φορά.

Φέτος, οι δυναμικές Λημνιές επέλεξαν να στηρίξουν το έργο του φιλανθρωπικού Οργανισμού ‘Groomed To Go’, που έχει ως στόχο να βοηθάει γυναίκες που έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους ρούχα και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το ρόλο του οργανισμού παρουσίασε αναλυτικά με έναν πολύ ιδιαίερο τρόπο, η επαγγελματίας στυλίστρια, Victoria Martin-Gardner, η οποία προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Οργανισμό.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος του Groomed to Go, Robyn Tredinnick.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν στο πλαίσιο της παρουσίασης, ακούστηκαν κάποιες προσωπικές ιστορίες από γυναίκες που ευεργετήθηκαν από τη συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση.

Πρόκειται για γυναίκες που βιώνουν την έλλειψη στέγης και δεν έχουν πρόσβαση σε ρουχισμό ή διαφεύγουν από την ενδοοικογενειακή βία και χρειάζονται άμεσα ρούχα, αξεσουάρ και είδη υγιεινής ή έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα και χρειάζονται κατάλληλη επαγγελματική ένδυση για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

«Το έργο του Groomed to Go είναι πολύ σημαντικό και, δυστυχώς, όχι ευρέως γνωστό. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει μετά την εκδήλωση και να βοηθηθούν ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού Οργανισμού», είχε δηλώσει στον «Νέο Κόσμο» η κα Μιχαηλίδη πριν την εκδήλωση.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε πανηγυρικά καθώς μετά το τέλος της βραδιάς, η Επιτροπή παρέδωσε στις εκπροσώπους του φιλανθρωπικού οργανισμού Groomed to Go μια επιταγή αξίας 4.734 δολαρίων, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι γυναίκες της παροικίας μας ξέρουν να βάζουν πλάτη και να στηρίζουν σημαντικούς σκοπούς.

«Είμαι τόσο συγκινημένη από την τόση γενναιοδωρία. Έχουμε μείνει άφωνες. Ευχαριστούμε τις γυναίκες της Λημνιακής Κοινότητας. Ο Θεός να τις έχει καλά» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» με δάκρια στα μάτια η εκπρόσωπος του οργανισμού, κα Victoria Martin-Gardner αμέσως μετά την παραλαβή της επιταγής.

Εξίσου συγκινημένη ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Λημνιακής Κοινότητας.

«Νιώθω πολύ συγκινημένη και περήφανη για την ομάδα μου και την τόσο καλή δουλειά που κάναμε. Αισθάνομαι ευλογημένη που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα ποσό που θα στηρίξει 19 άτομα από το Groomed to Go.

Θα συνεχίσουμε και θα συγκεντρώσουμε και άλλα χρήματα για όσους έχουν ανάγκη» είπε η κα Μιχαηλίδη και στη συνέχεια εξήγησε γιατί έχει αφιερώσει τη ζωή της στις φιλανθρωπίες.

«Πριν από 20 χρόνια υπήρξα κι εγώ σε δύσκολη θέση, ως μόνη μητέρα, όταν δεν είχα να φάω ούτε καν να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητό μου. Και, όμως, πήγα στο Πανεπιστήμιο, έκανα το μεταπτυχιακό μου και έγινα αυτή που είμαι σήμερα. Γι΄αυτό θέλω να προσφέρω, γιατί έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση» είπε.

Συγκινημένες, όμως, ήταν και όλες οι γυναίκες-μέλη της Επιτροπής που είδαν τις προσπάθειές τους να πιάνουν τόπο και κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από το να προσφέρουν σε όλες εκείνες τις γυναίκες που ζητούν απεγνωσμένα την ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι Λημνιές και οι φίλες τους το βράδυ της Κυριακής είναι ότι οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις κατά των γυναικών δεν έχουν θέση στην κοινωνία που εκείνες θέλουν και διεκδικούν.

Πηγή: neoskosmos.com