Άσυλο του Παιδιού: Φιλανθρωπικός «Χορός των Ανεμώνων»

To ΑΣΥΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ αναβίωσε με επιτυχία τον Φιλανθρωπικό «Χορό των Ανεμώνων» στο Grand Ballroom του Hyatt Regency Hotel Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πενήντα  χρόνια περίπου μετά την τελευταία διοργάνωση του χορού αυτού, το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2019 στο GrandBallroom του HyattRegencyHotel, έγινε η αναβίωση της διάσημης χοροεσπερίδας,  που την πρωτο εισήγαγε το Άσυλο του Παιδιού στα ήθη και τα ημερολόγια της πόλης. Μια γοητευτική αναπόληση στον φιλανθρωπικό αυτό  Χορό,τα έσοδα του οποίου ενίσχυαν τη λειτουργία του Άσυλου του Παιδιού, με στόχο να επιτευχθεί ο ίδιος σκοπός και σήμερα.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, που διέθετε εντυπωσιακά φορέματα, υπέροχους χορούς και έντονο «άρωμα» από Ανεμώνες, πραγματοποιήθηκε ένα ρομαντικό ταξίδι σε μια εποχή που χαρακτήρισε ιστορικά και κοινωνικά τηνπόλη της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού, κα Μαίρη Ευθυμιάδου, η οποία ευχαρίστησε στην ομιλία της τον κόσμο που, αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, στήριξε με την παρουσία του το Άσυλο του Παιδιού.

Εξαιρετική παρουσιάστρια ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου που συντόνισε την υπέροχη εκδήλωση δίνοντας την προσωπική της πινελιά.

Highlight της βραδιάς ήταν το defile με τουαλέτες που είχαν φορεθεί από κοσμικές κυρίες της Θεσσαλονίκης σε προηγούμενους Χορούς των Ανεμώνων στις δεκαετίες του ΄50 και του΄60, τις οποίες παρουσίασαν χαριτωμένες νέες κοπέλες, κόρες και εγγονές των κυριώνπου τις φορούσαν και όχι μοντέλα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μύησε τους καλεσμένους στην ιστορία του Χορού και μαζί με την fashion director Ντόλλυ Ζερβού αναφέρθηκαν στις τάσεις της μόδας της εποχής εκείνης και παρουσίασαν το defile.

Στο τέλος της επίδειξης, το κοινό ανακήρυξε την «Μις Ανεμώνη» της βραδιάς ενώ τη σκυτάλη ανέλαβαν στην αρχή η Πηνελόπη Μενούνου και ο Δημήτρης Πειστικός και στη συνέχεια οι χορευτές της Σχολής Χορού DolceVita που χόρεψαν στους ρυθμούς των βιεννέζικων βαλς και αργεντίνικων tango, συμβάλλοντας κι αυτοί με τις χορευτικές φιγούρες τους στη ρετρό, νοσταλγική νότα της βραδιάς.