20 Χρόνια Ανοιχτή Αγκαλιά-Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

Πριν από είκοσι χρόνια, το 1993, μερικοί «ρομαντικοί» άνθρωποι, με τον ενθουσιασμό της προσφοράς και την απεριόριστη αγάπη για τα παιδιά, «καθέλκυσαν», στον ωκεανό του εθελοντισμού, το μικρό καράβι της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»!

Με το σύνθημα «Υγεία για όλους» και σκοπό τους τη στήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους, αγωνίστηκαν να προωθήσουν παντού το μήνυμα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους
ανθρώπους και τους λαούς. Και επί 20 συναπτά χρόνια, ακολούθησαν τη φωνή όλων εκείνων που είχαν ανάγκη, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Και τα ταξίδια βρήκαν ανταπόκριση στη νησιωτική και ηπειρωτική περιφέρεια, γιατί είχαν άξιους συνοδοιπόρους, τα μέλη της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Τους εθελοντές γιατρούς , τους τεχνολόγους,
τους νοσηλευτές και τους χορηγούς. Αλλά κυρίως την άσβεστη και αταλάντευτη θέληση να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και πάνω από κάθε δυσκολία τη ζωή. Η συμπλήρωση αυτής της εικοσαετίας σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για το μέλλον. Ένα ξεκίνημα βασισμένο πάνω στις πολύτιμες και άφθονες εμπειρίες, που έδωσε μέχρι σήμερα το τεράστιο χιλιομετρικό αυτό «ταξίδι», που βασισμένο στην ανθρωπιστική, κοινωφελή δράση, αποκτά ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους εθελοντές για την «υποστήριξη της ζωής». Με αίσθημα ευθύνης, απόλυτης διαφάνειας και σύγχρονο ορθολογισμό, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» πέτυχε να διαχειριστεί ποσό μεγαλύτερο των 4.130.000€, προσφέροντας ουσιαστικά και μετρήσιμα οφέλη, 20 χρόνια τώρα, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Με αίσθημα ευθύνης, απόλυτης διαφάνειας και σύγχρονου ορθολογισμού, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» πρόσφερε ουσιαστικά και μετρήσιμα οφέλη, 20 χρόνια τώρα, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι τίμησαν με την παρουσία τους την επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας και δράσης της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Και όλοι μαζί, κηρύχθηκαν συνοδοιπόροι, υποστηρικτές και συνεχιστές του εθελοντικού και ουσιαστικού έργου της. Με σημαία το σύνθημα «Υγεία για όλους» και σκοπό τη στήριξη του νοσηλευόμενου παιδιού και των οικογένειών τους, οι εθελοντές και εθελόντριες, γιατροί και νοσηλευτές της “Ανοιχτής Αγκαλιάς” αγωνίστηκαν, για να προωθήσουν παντού το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς. Για 20 ολόκληρα χρόνια οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, oι άνθρωποι της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», στάθηκαν δίπλα σε όλους εκείνους που είχαν ανάγκη απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας και τα ταξίδια βρήκαν ανταπόκριση στη νησιωτική και ηπειρωτική περιφέρεια, γιατί είχαν άξιους συνοδοιπόρους εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και χορηγούς. Αλλά κυρίως την άσβεστη και αταλάντευτη θέληση να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και πάνω από κάθε δυσκολία, τη ζωή. Η συμπλήρωση αυτής της εικοσαετίας, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας για το μέλλον.

Ένα ξεκίνημα βασισμένο πάνω στις πολύτιμες και άφθονες εμπειρίες, που έδωσε μέχρι σήμερα το τεράστιο χιλιομετρικό αυτό «ταξίδι», που βασισμένο στην ανθρωπιστική κοινωφελή δράση, αποκτά ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους εθελοντές για την «υποστήριξη της ζωής». «Στις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε, ορίζουμε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, βασισμένο κυρίως στην απόλυτη βεβαιότητα ότι, η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα, όπως εξάλλου και το ταξίδι προσφοράς της “Ανοιχτής Αγκαλιάς”», επεσήμανε η Πρόεδρος του φορέα κυρία Γιολάντα Βλάχου.

INFO

Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά”
Λ. Μεσογείων 24, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210-7726814, 210-7726815
Fax: 210-7799646
e-mail: info@anoixtiagalia.gr, fkp@otenet.gr