Δωρεά 500.000 δολαρίων από τον Φέντερερ για τα παιδιά στην Ουκρανία

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε ότι μέσω του ιδρύματος του θα στηρίξει οικονομικά τα παιδιά στην Ουκρανία για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση

Το ποσό των 500.000 δολαρίων διαθέτει το ίδρυμα του Ρότζερ Φέντερερ για να διασφαλίσει ότι όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση στην Ουκρανία. 

Ο Ελβετός τενίστας που έχει κάνει τρομερό έργο όσο αφορά την εκπαίδευση των παιδιών στην Αφρική ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του μέσα από τα social media.

Η ανακοίνωση του Ρότζερ Φέντερερ

«Η οικογένειά μου και εγω είμαστε τρομαγμένοι με τις εικόνες που βλέπουμε από την Ουκρανία και συντετριμμένοι για τους αθώους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί τόσο φριχτά. Θέλουμε ειρήνη.

Θα παρέχουμε βοήθεια στα παιδιά από την Ουκρανία που τη χρειάζονται, περίπου 6 εκατομμύρια παιδιά από την Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν πάνε σχολείο και ξέρω πως η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό θα θέλαμε να τα στηρίξουμε με αυτή την τόσο τραυματική εμπειρία.

Μέσα από το Roger Federer Foundation, θα στηρίξουμε το War Child Holland με μια δωρεά 500.000 δολαρίων, για να πετύχουμε τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών από την Ουκρανία».

Πηγή: protothema.gr