Εθελοντές για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία ζητεί η Ι.Μ. Φθιώτιδας

Προσωπική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας σε όποιον και όποια μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους…

Δράσεις στήριξης στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που θα καταφύγουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα, έχει ξεκινήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, με ιδιαίτερη έμφαση στα ασυνόδευτα κι ορφανά παιδιά.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία από την πρώτη μέρα του πολέμου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών, οποίος και απευθύνει προσωπική πρόσκληση προς κάθε συμπολίτη μας για εθελοντική διακονία ή άλλης προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί πολύ όποιον ή όποια στην περιοχή μας είναι Ουκρανικής καταγωγής ή Ουκρανικής παραδόσεως ή γνωρίζει έστω και στοιχειωδώς τις ομιλούμενες στην Ουκρανία γλώσσες ή διαλέκτους, να έρθει σε επικοινωνία με τον ίδιο σε συνεννόηση με το ιδιαίτερό του Γραφείο (Υπεύθυνοι: Πρωτ. π. Δημήτριος Μανώλης και η ερίτιμος κ. Σοφία Λίτσα: τηλ. 2231050552 (εσωτ. 9) Email: i.grafeioimfth@gmail.com).

Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για την περίθαλψη, υποδοχή και διακονία των προσφύγων πολέμου εκ της Ουκρανίας, ιδίως ορφανών παιδιών, να έρθουν σε επικοινωνία με τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο, σε συνεννόηση με  “το Αποθετήριο της Αγάπης” (Υπεύθυνοι: Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης και Πρωτ. π. Δημήτριος Νασόπουλος): τηλ. 2231050552 (εσωτ. 2) Email: gen.filoptoxo.imfth@gmail.com).

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν την αγάπη τους, μπορούν να προσέλθουν και απευθείας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο, Αγράφων 22 – Νέα Άμπλιανη Λαμίας), στις εργάσιμες και ώρες, όπως επίσης να απευθυνθούν απευθείας στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο είτε σε κάποια από τις λατρευτικές και ποιμαντικές του υποχρεώσεις (δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του ΕΔΩ) είτε στο κινητό του τηλέφωνο με γραπτό μήνυμα email ή sms ή internet.

Πηγή: lamiareport.gr