Επίσημη παρουσίαση του σωματείου Be-live Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ελπίδα σε υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, αλλά και σημαντικών εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 27.02.2019, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be- Live.

Η Be-Live, που παρουσιάστηκε από τους ιδρυτές της, Γυναικολόγους Αναπαραγωγής Βασίλη Δ. Κελλάρη και Χάρη Χ. Χηνιάδη, έρχεται να δώσει ελπίδες δημιουργίας οικογένειας σε οικονομικά ασθενέστερα, υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους και καλύπτοντας τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα σε κάθε γωνιά της χώρας. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Πέγκυ Αντωνάκου, ο τέως Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, η πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίαςς Γεώργιος Κρεατσάς και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη και Πρόεδρος του ΔΣ της Be-Live, ιιατρός Φώτης Παπαθανασίου. Στους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές, αφού συνεχάρησαν θερμά τους δύο γιατρούς, τόνισαν την ανάγκη τέτοιων θαυμάσιων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα του σήμερα, μία Ελλάδα που γερνάει και αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα με τους θανάτους να ξεπερνούν τον αριθμό των γεννήσεων σε αύξουσα κλίμακα.

Οι ιδρυτές της Be-Live δήλωσαν: «Επιθυμία μας είναι η πρωτοβουλία της Be-live να προσφέρει τη χαρά της οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας. Ευχόμαστε στην πορεία να βρούμε πρόθυμους αρωγούς και υποστηρικτές που θα πιστέψουν και θα αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια». Εκτός των ομιλητών, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρέσβης Μίκης Καμπάνης, οι Καθηγητές Θ. Μαντζαβίνος, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Ν. Παπαϊωάννου, Μ. Πολίτου, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά, ο τραπεζικός Γ.Κορμάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Καρταπάνης ο Πρόεδρος του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ Γεώργιος Πολίτης, η Γενική Διευθύντρια του ΜΗΤΕΡΑ κα Μαρία Παπαμάρκου, ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, η Διευθύντρια Δημ.Σχέσεων της Cosmote κα Ντέπη Τζιμέα , η κυρία Μαρί Κωνσταντάτου και πολλοί άλλοι.