Κρήτη | Φύτευσαν δέντρα για να προστατευτούν τα ζώα της περιοχής – Μεγάλη εθελοντική δράση μαθητών

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 η προγραμματισμένη δράση δενδροφύτευσης από μαθητές της Α΄ Τάξης και καθηγητές του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου Λασιθίου κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο Λατώ.

Συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 60 δένδρα, κυπαρίσσια, πεύκα και σφάκες, ενώ μερικές αντραμυθιές δόθηκαν στους υπεύθυνους του χώρου για να φυτευτούν σε κατάλληλα σημεία ώστε να προστατευτούν από τα ζώα της περιοχής.

“Οι μαθητές προχώρησαν με ιδιαίτερο ζήλο στη φύτευση των δένδρων, αφού προηγουμένως ενημερώθηκαν αναλυτικά από υπεύθυνο της Δ/νσης Δασών Λασιθίου σχετικά με τη χλωρίδα της περιοχής και τα ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά της, κάποια μοναδικά σε όλο τον κόσμο. Η διάθεση και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας έκαναν περήφανους!

Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της δράσης το Σχολείο μας συνεργάστηκε με τη Δ/νση Δασών Λασιθίου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κριτσάς και Κρούστα. Οι υποδείξεις και η βοήθειά τους σε κάθε βήμα της δράσης ήταν πολύτιμη και τελικά οι μαθητές απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη φύση και επαφής με τον αρχαίο πολιτισμό της περιοχής.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας Μιχάλη Κοκκίνη, συντονιστή της δράσης, Μαρία Χανιωτάκη, Οδυσσέα Ζουμπούλη και Ελένη Στρατάκη, οι οποίοι εμφύσησαν στους μαθητές το πνεύμα του εθελοντισμού και συνεργάστηκαν αρμονικά μαζί τους προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια σε κάθε στάδιο της δράσης.

Το ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου ευχαριστεί τη Δ/νση Δασών Λασιθίου για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση και τα σκαπτικά εργαλεία που παρείχε και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κριτσάς και Κρούστα για την υποστήριξή τους και το κέρασμα που προσέφεραν στους μαθητές. Ευχαριστούμε, επίσης, τον κ. Καρπαθιωτάκη Νικόλαο, υπεύθυνο ΚΤΕΛ Λασιθίου για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών και καθηγητών σε συνεργασία με τον κ. Μαυρή Αντώνιο, εκπρόσωπο του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο οποίος στηρίζει ενεργά όλες τις δράσεις του Σχολείου μας. Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Διαλυνά Γεώργιο, πυροσβέστη, ο οποίος εθελοντικά βοήθησε στη μεταφορά των δένδρων.

Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το Σχολείο μας βοήθησε να ομορφύνει ένα φυσικό τοπίο της περιοχής και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να υποστηρίξουμε τη συντήρηση αυτής της δράσης και να υλοποιήσουμε και άλλες παρόμοιες, χαρίζοντας στον τόπο λίγο περισσότερο πράσινο και πολύτιμες ανάσες οξυγόνου!”, αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου, κ. Αθανασοπούλου Χαρά.

Πηγή: zarpanews.gr