Η Κίνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέχουν ανθρωπιστικές προμήθειες στο Αφγανιστάν

Μια παρτίδα ανθρωπιστικών προμηθειών, που παρέχονται από το Ταμείο Βοήθειας Συνεργασίας Νότου-Νότου της Κίνας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, παραδόθηκε στο Αφγανιστάν την Κυριακή.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης στην Καμπούλ, ο Κινέζος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν Γουάνγκ Γιού είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αφγανικό λαό που υποφέρει από την πανδημία COVID-19, την αναταραχή και την ξηρασία.

Πέρυσι, το Ταμείο Βοήθειας Συνεργασίας Νότου-Νότου ενέκρινε εγκαίρως αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σχετικά με την παροχή στις ευάλωτες ομάδες στο Αφγανιστάν προμήθειες έκτακτης ανάγκης καταφυγίων και υποστήριξη εκπαίδευσης και πρόσφερε χρηματική υποστήριξη, είπε ο Κινέζος πρέσβης.

Με τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όλες οι προμήθειες έχουν αγοραστεί και τώρα διανέμονται στις επαρχίες Καμπούλ, Κανταχάρ, Μπαγκχλάν, Νανγκαρχάρ και άλλες, είπε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι οι Αφγανοί που έχουν ανάγκη θα λάβουν ανακούφιση με τις προμήθειες.

Ο εν ενεργεία εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Αφγανιστάν Γιουμίκο Τακασίμα εκτίμησε το Ταμείο Βοήθειας Συνεργασίας Νότου-Νότου για την παροχή της χρηματικής υποστήριξης, λέγοντας ότι η έγκαιρη βοήθεια θα ωφελήσει περισσότερους από 90.000 εκτοπισμένους Αφγανούς και παιδιά σχολικής ηλικίας.

Πηγή: greek.cri.cn