ΒΕΝΙΑΜΙΝ: Σύλλογος Προστασίας Παιδιών στην Κατερίνη

Ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ) με έδρα την Κατερίνη και έτος ίδρυσης το 1994 κατόπιν της υπ’ αριθμόν 148/1994 απόφασης του Πρωτοδικείου Κατερίνης.

Τα ιδρυτικά του μέλη απαρτίζονταν από άτομα που ανατράφηκαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης τη δεκαετία του 1950 και τα οποία σήμερα συμπαραστέκονται σε παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας, είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι απροστάτευτα, είτε επειδή είναι παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως 3 από τα σημερινά μέλη του Δ.Σ ήταν πριν χρόνια, υποστηριζόμενα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, και σήμερα, ενήλικες όντες, προσφέρουν με αγάπη, εθελοντικά από τον χρόνο τους, στα παιδιά του Συλλόγου μας.

Η προσπάθεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ υπήρξε ο οραματισμός του προέδρου του Χάρη Αναστασίου, που εγκατέλειψε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον Καναδά και επέστρεψε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Τζοάννα με σκοπό να αφιερωθούν ανιδιοτελώς στη συμπαράσταση παιδιών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Μάλιστα, η γέννηση της προσπάθειας αυτής έγινε το Πάσχα 1984 στο Τορόντο, σε μια συνάντηση 6 «παιδιών» του ορφανοτροφείου με τον Σπύρο Ζωδιάτη, τον τότε διευθυντή του Ορφανοτροφείου. Τότε ο Ζωδιάτης εξέφρασε την επιθυμία να ξαναδεί τα «παιδιά» του Ορφανοτροφείου Κατερίνης.

Σημαντικοί σταθμοί στην δράση του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

· Η δράση βοήθειας και προστασίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προς τα ορφανά της Σερβίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Μέχρι και το 2013 υποστηρίζονταν μεγάλος αριθμός ορφανών παιδιών μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

· Η δράση βοήθειας και συμπαράστασης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στα ορφανά και σε παιδιά που ήταν σε ανάγκη μετά τις πυρκαγιές στη Ζαχάρω Ηλείας το 2008-2010

· Το πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΑΓΚΑΛΙΑΣ- της Πρώτης Παιδικής -Οικογενειακής Εστίας για παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο που λειτούργησε για 4 παιδιά από το 2010 έως και 2015.

· Φιλοξενία μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων με 6 παιδιά κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη

· 3 από τα σημερινά μέλη του Δ.Σ ήταν πριν χρόνια, υποστηριζόμενα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, και τώρα προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Επικοινωνία:
Διεύθυνση κεντρικών γραφείων
Π. Mελά 22A, Ταχ. Θυρ. 208,
Κατερίνη, Πιερία, Ελλάδα, 60133