Ηλεία: «Μεγάλος αδελφός» για καλό σκοπό στο Διοικητήριο

Υπό 24ωρη παρακολούθηση το Διοικητήριο στον Πύργο από 14 κάμερες

Με στόχο να μπει στοπ στους βανδαλισμούς και στις κλοπές, που σημειώνονται κατά καιρούς στο Διοικητήριο, η ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προχώρησε στην τοποθέτηση και στη λειτουργία κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε 24ωρη βάση.

Η εγκατάστασή του ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου, και περιλαμβάνει την τοποθέτηση συνολικά 14 καμερών σε συγκεκριμένα σημεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, η τοποθέτηση των καμερών έγινε με σκοπό την προστασία του κτιρίου από βανδαλισμούς οι οποίοι κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί και τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει, προκαλώντας μεγάλης έκτασης προβλήματα.

Επιδίωξη της ΠΕ Ηλείας είναι «η αποφυγή διάρρηξης ή άλλης ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο Διοικητήριο, καθώς, επίσης, η προστασία εργαζόμενων και επισκεπτών, αφού στο παρελθόν έχουν συμβεί και απόπειρες κλοπής σε βάρος τους», όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα και οριοθετημένα σημεία του Διοικητηρίου, στις κεντρικές εισόδους, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, στην είσοδο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, στο υπόγειο, στο γκαράζ, στην είσοδο του κεντρικού ασανσέρ και στο κλιμακοστάσιο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των «Creative Hubs», καθώς και στην πόρτα εξόδου προς την ταράτσα του κτιρίου.

Σε ό,τι αφορά στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, η ΠΕ Ηλείας ξεκαθάρισε πως -δεσμευόμενη από τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και του Ν. 4624/2019- θα πρόκειται για απλά προσωπικά δεδομένα πολιτών, για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών και σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε σχετική έκθεση εταιρείας, η οποία είναι υπεύθυνη προστασίας δεδομένων για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: pelop.gr