Μαζί για το Παιδί: Η Ένωση κάθε χρόνο αγκαλιάζει και υποστηρίζει πάνω από 10.000 παιδιά

Η ιδέα της ίδρυσης:

 Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» γεννήθηκε χάρη στην ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία. Το όραμα της κυρίας Κάρεν Μαυρίδη ότι πολλά Η ιδρύματα μαζί μπορούσαν να πετύχουν πολύ περισσότερα από ότι το κάθε ένα ξεχωριστά, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας Ένωσης με οκτώ αρχικά σωματεία – μέλη και με κοινό σκοπό την προσφορά στο παιδί.

Από τις πρώτες κιόλας προκλήσεις της Ένωσης ήταν ο συντονισμός. Απαραίτητο συστατικό γι’ αυτό ήταν η ευελιξία.

Αυτό μπορούσε να υπάρξει μόνο εάν ο αριθμός των μελών παρέμενε αρκετά μικρός. Από την άλλη, όμως, οι φορείς έπρεπε να ήταν αρκετοί έτσι ώστε το άθροισμα των προσπαθειών τους να αποδίδει κατά πολύ περισσότερο από ότι κάθε προσπάθεια ξεχωριστά. Έτσι, το θέμα της αρμονικής συνεργασίας ήταν και παραμένει μία επιχείρηση λεπτής ισορροπίας με αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες που στην πορεία του χρόνου αποδεικνύεται πως ξεπερνιούνται ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει και πολλά πλεονεκτήματα. Με τον καιρό, υπήρξαν διάφορες αλλαγές ως προς τα μέλη της Ένωσης που πλέον, από το 2003, αριθμεί σταθερά δέκα σωματεία – μέλη. Στόχος είναι το σύνολο να μην ξεπερνάει τα δέκα μέλη, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας τους στο μέγιστο. Η «ισχύς εν τη ενώσει» είναι το δυναμικό μήνυμα που μεταδίδεται μέσα από αυτή τη συμμαχία που βοηθά ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα παιδιά σε ανάγκη. Σύμβολο της Ένωσης είναι η καρδιά που αποτελείται από πολύχρωμα κομμάτια παζλ (puzzle) που συνδέονται μεταξύ τους αντιπροσωπεύοντας το κάθε ένα σωματείο μέλος της.

Σκοπός της Ένωσης είναι η συνεργασία των φορέων μελών της για τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού. Τους στόχους αποτελούν η παροχή υλικής, πνευματικής και ηθικής φροντίδας στα παιδιά αυτά καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους. Η Ένωση έχει φτάσει να υποστηρίζει κάθε χρόνο περισσότερα από 10.000 παιδιά στη χώρα μας με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες προσφέροντάς τους φροντίδα, εκπαίδευση, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον. Οι συντελεστές του «Μαζί για το Παιδί» εργάζονται σκληρά για την επίτευξη των στόχων της οργάνωσης μέσω της εφαρμογής δημιουργικών και υψηλής ποιότητας προγραμμάτων. Τα μέλη της Ένωσης συνεργάζονται με αντίστοιχες οργανώσεις στο εξωτερικό με σκοπό την ανταλλαγή πρακτικών αλλά και την παραγωγή επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν στα βρέφη, παιδιά και έφηβους σε ανάγκη. Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται είναι πρωτοπόρες στη χώρα μας ενώ πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσονται θεωρούνται πρότυπα στον τομέα τους. Η ευαισθητοποίηση του κοινού για το έργο της Ένωσης, η διάδοση των αρχών και μεθόδων του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του παιδιού καθώς και η προσέλκυση περισσότερων εθελοντών αποτελούν παράλληλα έμμεσους μεν αλλά πολύ σημαντικούς στόχους γι’ αυτή δε.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί μια ανεξάρτητη οικονομικά οργάνωση, που στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους. Τόσο η επιχειρηματική κοινότητα όσο και οι άνθρωποι καλής θέλησης, έχουν αγκαλιάσει το έργο της Ένωσης με δωρεές και χορηγίες, προσφέροντάς της οικονομική ανεξαρτησία και δίνοντάς της τη δυνατότητα να συνεχίζει απρόσκοπτα το κοινωνικό της έργο. Παράλληλα η Ένωση πραγματοποιεί πληθώρα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και τη διανομή τους στα σωματεία – μέλη της για την επίτευξη των σκοπών τους. Και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η εξεύρεση οικονομικών πόρων γίνεται ένας από τους σκοπούς της Ένωσης εφόσον όλα τα σωματεία μέλη μαζί μπορούν να επιτύχουν και σε αυτό τον τομέα περισσότερα παρά ό,τι το κάθε ένα μόνο του. Οι συντελεστές της Ένωσης καλούνται να γίνουν πολύ δημιουργικοί, καλώντας τις επιχειρήσεις και το κοινό να σταθούν δίπλα τους. Με τη βοήθεια ιδιωτών υποστηρικτών και εταιρειών, το «Μαζί για το Παιδί» μπορεί και παρουσιάζει μια φρέσκια και δημιουργική διάθεση και στα προγράμματά και τις υπηρεσίες του. Σημαντικό δε στοιχείο αυτών των νέων προγραμμάτων είναι ότι ευεργετούν όχι μόνο τα δέκα μέλη της Ένωσης αλλά και πολλούς άλλους συμπολίτες μας και οργανισμούς που βρίσκονται στην επαρχία και που έχουν στόχο και αυτοί την ευημερία του παιδιού.

INFO

Διεύθυνση : Αγίου Θωμά 14, 115 27 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 74 82 690

E-mail: info@mazigiatopaidi.gr

Web Site: mazigiatopaidi.gr