Θεσσαλονίκη: Εταιρεία πληροφορικής δωρίζει θερμοκοιτίδα νεογνών στο ΓΝ Ιπποκράτειο

Σε μια αξιέπαινη πράξη αποφάσισε να προχωρήσει πρόσφατα, η εταιρεία πληροφορικής με ειδίκευση στην ανάκτηση δεδομένων, Northwind Data Recovery, η οποία μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι έτοιμη να δωρίσει μία θερμοκοιτίδα νεογνών στην Α’ Νεογνολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον οποίο πάρθηκε η απόφαση αυτή εξηγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Δημήτρη Λούλη, ο οποίος σημείωσε πως η εν λόγω κίνηση, αφορά μια προσωπική εμπειρία που βίωσε πρόσφατα στο Ιπποκράτειο. «Η απόφαση πάρθηκε όταν λόγω έκτακτων συνθηκών που σημειώθηκαν κατά την κύηση της συζύγου μου, το παιδί μου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα μήνα στη συγκεκριμένη κλινική. Εκεί αντιλήφθηκα αφενός την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την πλευρά των γιατρών, αφετέρου διαπίστωσα το πόσο δύσκολα γίνεται αυτή η δουλειά, λόγω των μέσων που διαθέτουν».

Στη συνέχεια -όπως εξηγεί ο κ. Λούλης- «αφού μετέφερα την εμπειρία μου στα στελέχη της εταιρείας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δωρεά υλικού που θα βοηθήσει πολύ το τμήμα του Ιπποκρατείου, ενώ ακολούθησε και μια κουβέντα με τον διευθυντή της κλινικής στον οποίο μετέφερα την πρόθεσή μας και φυσικά χάρηκε πολύ με τα νέα. Ήταν πολύ συνεργάσιμος και μου εξήγησε ακριβώς τι πρέπει να γίνει αλλά και τι χρειάζονται για το τμήμα αυτό το Ιπποκρατείου».

Δωρεά από το 10% των χρημάτων για κάθε ανάκτηση δεδομένων 

Στο πλαίσιο της δράσης, η εταιρεία θα ενημερώνει από εδώ και πέρα τους πελάτες της, πως ένα ποσοστό της τάξεως του 10% των χρημάτων που θα εισπράττει βάσει τιμολογίων για κάθε ανάκτηση δεδομένων θα διατίθεται για τον σκοπό αυτό.

Η ενέργεια της συλλογής χρημάτων θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου, εκτός αν το ποσό συμπληρωθεί νωρίτερα, ενώ στην περίπτωση που θα υπάρχει ποσό που θα υπολείπεται του προβλεπόμενου, θα συμπληρωθεί από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας με ίδια κεφάλαια.

«Υπήρχε η σκέψη να ξεκινήσουμε τη δράση προτού αλλάξει ο χρόνος. Ωστόσο, μέχρι να το οργανώσουμε, να ενημερωθούμε από τον διευθυντή της κλινικής για το τι χρειάζεται και πόσο θα κοστίσει, μας πήρε λίγο χρόνο και το ξεκινήσαμε πρόσφατα» υπογραμμίζει ο κ. Λούλης.

Θερμοκοιτίδα τελευταίας τεχνολογίας 

Όσο για το υλικό που επιλέχθηκε να παραχωρηθεί ως δωρεά προς την Α’ Νεογνολογική Κλινική του Ιπποκρατείου; «Θα είναι μια επώνυμη θερμοκοιτίδα, «ανοιχτού τύπου», με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δίδυμα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα» σημειώνει ο κ. Λούλης, αναφέροντας ότι το κόστος για την απόκτηση της φτάνει τα 22.000 με 23.000 ευρώ.

«Είναι η πρώτη δράση που αναλαμβάνουμε σε τέτοιο επίπεδο και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια θεωρούμε δεδομένο, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες».

Πηγή: grtimes.gr