Παρουσία του Υπ. Υγείας εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα στο Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Η ανακατασκευή και παράδοση της πτέρυγας αποτέλεσε ευγενική δωρεά του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, που φθάνει τα 5 εκ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 4 Απριλίου.

Η ανακατασκευή και παράδοση της πτέρυγας αποτέλεσε ευγενική δωρεά του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, που φθάνει τα 5 εκ. ευρώ.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους μεγάλους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022.

Το ΓΝΕ «Θριάσιο» έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες παρέχοντας, στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

Διότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα από εδώ και πέρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον Ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατομμύρια είναι για τα Νοσοκομεία και τα 250 εκ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για τη ψηφιοποίηση και άλλα έργα. Και επιπλέον είναι και το σκέλος των ξεχωριστών πράξεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

«Οι ευχαριστίες μας για τη δωρεά έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την Υγεία, υπήρξαν άνθρωποι, όπως ο κ. κύριος Μαρτίνος, ο οποίος μας κάνει μια δωρεά που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο. Και αυτή η δωρεά ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα. Γιατί είδα την πορεία, δεν συνέβαλε απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχε σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία, παράλληλα δίνονται και άλλες δυνατότητες και μέσα από το ενεργειακό πρόγραμμα, που ανακοινώσαμε προ ολίγων ημερών με την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και με τα κονδύλια που θα έρθουν από το ΕΣΠΑ και από Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρουσία του Υπ. Υγείας εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα στο Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, προφανώς θα αλλάξουν και πολλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Και οφείλω να πω ότι δεν μπορεί κανένας Υπουργός Υγείας- και όποιος το πει θα υποκρίνεται- να πει ότι είναι περήφανος για ό,τι άφησε πίσω του. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι η ενίσχυση πρέπει να είναι στις υποδομές, πρέπει να είναι στους ανθρώπους και πρέπει να είναι και στη λειτουργία. Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες και μέσα στα νοσοκομεία, που όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα βολεύονταν με την υπάρχουσα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις μας θα είναι προς όφελος του ασθενούς και προς όφελος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους- το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχαριστούμε σήμερα τον Θανάση Μαρτίνο και στο πρόσωπό του όλους τους ευεργέτες στο ΕΣΥ, γιατί αυτές οι δωρεές οι οποίες γίνονται είναι απαραίτητες για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Και να ξέρετε ότι και με τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και με τις πολιτικές που έχουμε και με τον αγώνα που κάνουμε, ο γνώμονάς μας θα είναι ο Ασθενής και αυτοί οι οποίοι τον υπηρετούν».

Ο κ. Μαρτίνος δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου που λείπει στην Αμερική που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο και ευχαριστώ τον Διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα υο αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

Ο κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά , αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, η αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας ο Γραμματέας της Βουλής, Βαγγέλης Λιάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Παρουσία του Υπ. Υγείας εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα στο Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Το Θριάσιο Νοσοκομείο όντας σε κομβικό σημείο, τόσο από πλευράς οδικών αρτηριών όσο και από πλευράς ελικοδρομίου και αεροδρομίου αλλά και στην καρδιά της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας, απέκτησε κορυφαίες εγκαταστάσεις, όσον αφορά στα χειρουργεία, ενώ σε συνδυασμό με το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, οι εγκαταστάσεις του είναι μοναδικές στην Ελλάδα.

277672388_434826718414966_1960256961370467959_n
FPf4MRbXIAgGndm

Αυτά τα πλεονεκτήματα αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του Θριασίου Νοσοκομείου ανέφερε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, στον σύντομο χαιρετισμό του και προσέθεσε: «Το Θριάσιο Νοσοκομείο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο της Δυτικής Αττικής, αλλά και γειτονικών περιφερειών. Κυρίως όμως εξυπηρετεί τους εργαζόμενους των πολλών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή μας. Η έμπρακτη συμβολή του Αθανασίου Μαρτίνου στην πόλη μας είναι ανεκτίμητη και προσωπικά, είμαι ευγνώμων για τη διαχρονική του προσφορά στον Δήμο μας. Για εμάς η εύρυθμη λειτουργεία του Θριασίου αποτελεί μεγάλο στήριγμα και αυτό φάνηκε και τώρα με την πανδημία. Για να ενισχυθεί όμως, αυτή η λειτουργία θα πρέπει να λειτουργήσει και ο ψηφιακός μαστογράφος που λείπει από την περιοχή μας. Κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί ο Υπουργός Υγείας, σε προηγούμενη συνάντηση μας και αναμένουμε την υλοποίησή της. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείο κ. Αντωνίου, για την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο και φυσικά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την καθημερινή, υπεράνθρωπη προσπάθειά τους».

img_20220404_141449-2
img_20220404_wa0006

Δήλωση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα:

«Παρευρέθηκα το πρωί της Δευτέρας στο Θριάσιο Νοσοκομείο στα εγκαίνια της αναβαθμισμένης πτέρυγας των κεντρικών χειρουργείων του νοσοκομείου, παρουσία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ενός αθόρυβου εργάτη της προσφοράς και μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συμπολιτών μας και των φορέων της Δυτικής Αττικής. Η ανακατασκευή και παράδοση της πτέρυγας αποτέλεσε ευγενική δωρεά του κ. Αθανάσιου και της κας Μαρίνας Μαρτίνου. Πρόκειται για μία δωρεά περίπου 5.000.000 ευρώ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

Παρουσία του Υπ. Υγείας εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα στο Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Οι προσπάθειες αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», τόσο σε υποδομές, όσο και με την ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι διαρκείς από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε καθημερινά και συνεργαζόμαστε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δημήτρη Αντωνίου και τους τοπικούς φορείς για την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας.»

277701595_505661031068362_4352660316759364526_n
277682322_3236006216668532_2034116779685478088_n