Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος

Και μάλιστα για καλό σκοπό.

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μετατρέπει την κεντρική πλατεία της Αθήνας σε γήπεδο ποδοσφαίρου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν συναρπαστικό αγώνα, με αφορμή τα 15 χρόνια παρουσίας της Εθνικής Αστέγων.

Το Σάββατο 16 Απριλίου (12-6 μ.μ.), η πλατεία Συντάγματος μεταμορφώνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου και το περιοδικό “σχεδία” μας προσκαλεί να φορέσουμε φανέλες, σορτσάκια, παπούτσια και να κατέβουμε σε ένα μεγάλο “οικογενειακό δίτερμα”, για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι αγώνες (που ο καθένας διαρκεί 14 λεπτά) θα διεξαχθούν βάσει των κανονισμών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Εθνική Αστέγων κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα, προωθεί μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αποδοχής μεταξύ των ανθρώπων. 15 χρόνια αγώνων για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και διακρίσεις γιορτάζονται με έναν συναρπαστικό ποδοσφαιρικό αγώνα αφιερωμένο στην ελπίδα, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε με τη δική σας ομάδα (γυναικεία, ανδρική ή μεικτή), μπορείτε να στείλετε συμμετοχές στο info@shedia.gr μέχρι την Κυριακή 10 Απριλίου.

Πηγή: athinorama.gr