Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Μπαρτσελόνα προωθεί την κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην Ελλάδα

Περισσότερα από 2.000 παιδιά και νέοι, κορίτσια και αγόρια, αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα, μέσω του αθλητισμού, σε έξι καταυλισμούς

Το αθλητικό πρόγραμμα του φιλανθρωποικού οργανισμού «Alwaleed Philanthropies» και του Ιδρύματος της Μπαρτσελόνα, που προωθεί την ευημερία και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην Ελλάδα, ανέδειξε ο σύλλογος της Καταλωνίας, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Περισσότερα από 2.000 παιδιά και νέοι πρόσφυγες, κορίτσια και αγόρια, αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα, μέσω του αθλητισμού, σε έξι καταυλισμούς στην Ελλάδα.

«Η χρήση του αθλητισμού ως εργαλείου αλλαγής, είναι ένας από τους κύριους στόχους του Ιδρύματος της Μπαρτσελόνα. Ο αθλητισμός καθιστά δυνατή την επίτευξη αλλαγών στη ζωή των παιδιών σε δύσκολα πλαίσια, αφού είναι ένα εργαλείο που έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη απήχηση και αποτελεσματικότητα», σημειώνει με δηλώσεις της η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος της Μπαρτσελόνα, Μάρτα Σεγού Εστρούτς.

«Στην περίπτωση των προσφυγικών καταυλισμών στην Ελλάδα, όπου επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε παιδιά και νέους από διαφορετικά υπόβαθρα που ζουν ως πρόσφυγες σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθούμε όλοι οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα δύσκολα ταξίδια τους και να ξαναγίνουν παιδιά», συμπληρώνει.

«Το πρόγραμμα ακολουθεί τη συγκεκριμένη μεθοδολογία που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα, ​​οποία χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για να προωθήσει αξίες όπως η ομαδική εργασία, η αυτοέκφραση και η υγιεινή ζωή σε ευάλωτα παιδιά, για την προώθηση των δεξιοτήτων ζωής και της κοινωνικής ένταξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.

«Το πρόγραμμα, που διαρκεί 12 μήνες, πραγματοποιείται σε έξι προσφυγικούς καταυλισμούς, στον Ελαιώνα, στο Σχιστό, στη Ριτσώνα, στη Μαλακάσα, στον Βόλο και στην Κόρινθο. Ξεκίνησε στα μέσα του 2022, έχει ήδη τη συμμετοχή περισσότερων από 470 αγοριών και κοριτσιών προσφύγων που λαμβάνουν αθλητική εκπαίδευση δύο φορές την εβδομάδα και έχει περισσότερους από 45 πρόσφυγες και Έλληνες προπονητές για να προσφέρουν το πρόγραμμα σε διάστημα πέντε μηνών», προσθέτει.

Πηγή: makthes.gr