Φαρμακείο στη Γλυφάδα συγκεντρώνει είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη

Η Ρεβέκκα Διρχαλίδου στηρίζει το έργο της παιδόπολης ‘Αγιος Ανδρέας

Η Ρεβέκκα Διρχαλίδου που διατηρεί φαρμακείο στη Γλυφάδα προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία για να στηρίξει το έργο της παιδόπολης ‘Αγιος Ανδρέας στον ‘Αλιμο που φιλοξενεί παιδιά 4-17 ετών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας. Στο φαρμακείο της συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και είδη υγιεινής, μια δράση που έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό αλλά και από εταιρείες προϊόντων φαρμακείου που έχουν ενημερωθεί σχετικά.
Η φαρμακοποιός, μιλώντας στο f.daily εξήγησε πώς ήρθε η ιδέα για αυτήν την πρωτοβουλία: «Προσωπικά προσφέρω φιλανθρωπικό έργο ανεξάρτητα από το φαρμακείο. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το φαρμακείο για να δώσω την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει. Πολλοί θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν».
Η επιλογή της παιδόπολης ‘Αγιος Ανδρέας έγινε καθώς πρόκειται για δομή που εποπτεύεται από δημόσιο φορέα και έχει την ιδιαιτερότητα ότι προσφέρει φιλοξενία, εκπαίδευση και διασκέδαση σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
Το φαρμακείο της Ρεβέκκας Διρχαλίδου έχει οργανώσει ανάλογες δράσεις και στο παρελθόν, με δωρεές μασκών και αντισηπτικών σε Σώματα Ασφαλείας και με δωρεές ειδών ανάγκης σε κατοίκους της Βαρυπόμπης, την περίοδο των πυρκαγιών. Στόχος της φαρμακοποιού είναι ναιδρύσει ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με την ονομασία «Remedi DOnation» γιατί όπως είπε η ίδια «θέλω να βοηθάω, η προσφορά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ενώ ό,τι πιο ιερό έχουμε είναι τα παιδιά».

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr