Μπορείτε πλέον να πείτε στην Alexa να φυτεύσει ένα δέντρο και αυτή να το κάνει

Μια πρωτοβουλία της Amazon ώστε να συνεισφέρει στο περιβάλλον

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ που έχουν στο σπίτι τους την Alexa, μπορούν απλά λέγοντας «Alexa, κάνε ένα δέντρο», να φυτεύεται ένα δέντρο. Η Amazon θα παίρνει ένα € από τον λογαριασμό σας και θα φυτεύει ένα δέντρο. Οι πελάτες θα μπορούν να βλέπουν πόσα δέντρα έχουν φυτεύσει από το λογαριασμό τους στο Amazon pay, επιπλέον η εταιρεία δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται One Tree Planted.

Τα χρήματα από την δωρεά θα διατεθούν αρχικα σε τέσσερα διαφορετικά έργα στις ΗΠΑ και στην Ινδία. Τα χρήματα στις ΗΠΑ θα χρησιμεύσουν κυρίως στην αναδάσωση περιοχών και για την σωστή ενημέρωση των πολιτών για την προστασία των δασών και την εκμάθηση τρόπων προστασίας τους. Στην Ινδία τα χρήματα θα καταπολεμήσουν την πείνα, θα βελτιώσουν τις τοπικές οικονομίες και θα συνεισφέρουν στην κλιματική αλλαγή.

Βέβαια όλα αυτά για να υλοποιηθούν είναι άλλο πράγμα, ακόμα όλα αυτά αποτελούν σχέδια. Δηλαδή η δωρεά που θα κάνετε του ενός € θα φυτεύσει ένα δέντρο, αλλά δεν σας εγγυάται ότι το δέντρο θα αναπτυχθεί και δεν θα πάθει τίποτα. Για να αποτρέψουμε να συμβούν τα παραπάνω, πρέπει ο περιβαλλοντικός οργανισμός να μεριμνήσει σωστά. Διαφορετικά η όλη διαδικασία θα δημιουργήσει προβλήματα στους οικότoπους προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά από ότι υπάρχει είδη στα δάση που καίγονται κάθε καλοκαίρι.

Πηγή: playsiders.com