1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ.Ν. Καστοριάς

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, οργανώνουμε το 1ο τριήμερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά.

Θα πραγματοποιηθεί στις 29–30 & 31 Μαρτίου 2019 και θα συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως μουσική βραδιά, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορευτικών ομάδων.

Εξέχουσα δράση, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, είναι η οργάνωση του μεγαλύτερου κομματιού παζλ από ανθρώπους, προκειμένου να καταρρίψουμε το ρεκόρ Γκίνες (World Guinness Records LTD), με τη συνεργασία 2000 μαθητών και εκπαιδευτικών από Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Δυτική Μακεδονία και τη συνδρομή 150 περίπου εθελοντών.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που ειδικεύονται στον αυτισμό, όπως επίσης και Σωματεία — Σύλλογοι γονέων παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις υπηρεσίες για άτομα με αυτισμό πανελλαδικά. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε φοιτητές, επαγγελματίες, γονείς και πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για το Φάσμα του Αυτισμού και θα είναι δωρεάν.