5ο LYCABEΤTUS RUN: Πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Το 5ο Lycabettus Run έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στο λόφο του Λυκαβηττού για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Μία από τις πιο ιδιαίτερες δρομικές εκδηλώσεις στο εγχώριο αθλητικό καλεντάρι, το Lycabettus Run επιστρέφει για πέμπτη χρονιά.

Η δημοφιλής διοργάνωση τρεξίματος, έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 προκειμένου να προσφέρει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ιδιαίτερες διαδρομές αλλά και να απολαύσουν την εμπειρία της άθλησης σ’ έναν λόφο στην καρδιά της Αθήνας. Το λόφο του Λυκαβηττού! Εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, ο αγώνας διεξάγεται με διαδρομές σε δύο διαφορετικές επιφάνειες: την άσφαλτο και το χώμα.

Ως εκ τούτου, το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας απαρτίζεται από πέντε διαφορετικά δρομικά αγωνίσματα σε άσφαλτο και χώμα.

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα υποστηριχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να αποδοθεί 0,50 ευρώ από το κόστος κάθε συμμετοχής στον οργανισμό, ως μορφή οικονομικής ενίσχυσης.