«Συμβαδίζουμε»: Εθελοντική δράση πολιτών στην Κέα για την προστασία των μνημείων

Στο πλαίσιο του έργου «ΣυμβαδίΖουμε»* και των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, η diadrasis σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνουν μία εθελοντική δράση πολιτών στην περιοχή Βουρκάρι, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Αγίας Ειρήνης.

Σκοπός της εθελοντικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην προστασία των μνημείων, δρώντας στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Ειρήνης. Στο πλαίσιο της δράσης οι πολίτες θα χαρτογραφήσουν τους κινδύνους και τις απειλές των μνημείων από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και θα απομακρύνουν καύσιμη ύλη (απορρίμματα, σπασμένα κλαδιά κ.ά.) πλησίον του αρχαιολογικού χώρου ως μέτρο πρόληψης των πυρκαγιών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αγίας Ειρήνης επιλέχθηκε κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ της δημοτικής αρχής, των πολιτών, και εκπροσώπου του ΥΠΠΟΑ στο σεμινάριο προληπτικής συντήρησης σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Κέας.

*Το έργο «Συμβαδίζουμε» εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2021 του Πράσινου Ταμείου.

Περίοδος υλοποίησης: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022

Ώρα: 11:00  – 13:00

Χώρος διεξαγωγής: πλησίον του Αρχαιολογικός  χώρος Αγίας Ειρήνης

http://www.diadrasis.org/el/research/simvadizoume

Πηγή: cyclades24.gr