Ο Ερυθρός Σταυρός ετοιμάζει και φέτος την «Τσάντα της Αγάπης»

Εδώ και πολλά χρόνια το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάσχα και Χριστούγεννα προσφέρει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την Τσάντα της Αγάπης. Και είναι ακριβώς αυτό, μία ένδειξη αγάπης κι αλληλεγγύης, που ταυτίζεται άλλωστε και με το μήνυμα των Άγιων αυτών ημερών, την προσφορά προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

«Είναι», ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης, μία καθιερωμένη λοιπόν δράση, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του πατέρα Γεώργιου Γουλιέλμου, που διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών του Περιφερειακού Τμήματος. Στην υλοποίηση της δράσης συμβάλουν το Δ.Σ., οι εθελοντές του Τμήματος και βέβαια οι πολίτες, που ανταποκρίνονται κάθε φορά και προσφέρουν τρόφιμα ή χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και να δημιουργηθούν οι Τσάντες της Αγάπης, περισσότερες από 100, οι οποίες προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Εστιάζοντας στις δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, ο κ. Ανδρουλιδάκης τόνισε ότι «όλη η ανθρωπότητα, αλλά και η χώρα μας βιώνουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω του κορονοϊού, αλλά και της οικονομικής κρίσης, στην οποία προστέθηκε και ο πόλεμος στην Ουκρανία το τελευταίο χρονικό διάστημα με ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές κι όχι μόνο συνέπειες. Εκτός όλων αυτών η Ελλάδα, η Κρήτη και η Σητεία έχουν υποστεί και ζημιές από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, σεισμούς), που έχουν επιφέρει προβλήματα επιβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αλλά και το Περιφερειακό μας Τμήμα είμαστε παρόντες παντού και πάντοτε, κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε να οργανώσουμε και φέτος, παρά τη δύσκολη συγκυρία που υπάρχει, την Τσάντα της Αγάπης, μία δράση προσφοράς που έχει καθιερωθεί από τον πατέρα Γεώργιο Γουλιέλμο, για να βοηθήσουμε ιδιαίτερα αυτές τις περιόδους τους συνανθρώπους μας.

Στο ανοικτό κάλεσμα του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας, συγκινητική είναι κάθε χρόνο η ανταπόκριση των πολιτών, των επαγγελματιών της περιοχής μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που καθημερινά βιώνουμε υπάρχει ανταπόκριση, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο κόσμος δείχνει την ευαισθησία του, την διάθεση για βοήθεια και προσφορά στο συνάνθρωπο. Και χάρις την συμπαράστασή τους δείχνουμε την αγάπη μας προς στους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους την Τσάντα Αγάπης, με λιτό, αλλά και ουσιαστικό συμβολικά περιεχόμενο. Βοηθώντας να περάσουν τις γιορτές κάπως καλύτερα και να νιώσουν την αγάπη και την στήριξη όλων».

Η συνέχεια των δράσεων

Η δράση και η προσφορά του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας είναι βέβαια συνεχείς.

«Οι εθελοντές, οι εθελόντριες μας, το Δ.Σ., όλοι μας νιώθουμε μία ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που μπορούμε και βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους που πάντα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν, να οργανώσουν, να τρέξουν, να βοηθήσουν… Πάντα και παντού.

Πριν από λίγες ημέρες να θυμίσω είχαμε συγκεντρώνει και αποστείλει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής στα κεντρικά του ΕΕΣ στην Αθήνα και στην συνέχεια προωθήθηκαν στον ουκρανικό λαό που περνάει δύσκολες ημέρες. Ολοκληρώθηκε αυτή η δράση κι αμέσως συνεχίζουμε με την Τσάντα της Αγάπης.

Κι αυτό γίνεται συνέχεια, οι δράσεις είναι διαρκείς, δεν κοινοποιούνται διότι απλά κάνουμε αυτό που νιώθουμε, αυτό που μας επιβάλλει η συνείδησή μας. Είμαστε εθελοντές και προσπαθούμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όμως και όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας κάθε φορά και που γνωρίζουμε ότι κι εκείνοι περνάνε δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης. Έχουν κι αυτοί πρόβλημα επιβίωσης κι όμως έχουν την ευαισθησία να προσφέρουν. Επαναλαμβάνω, δεν έχει σημασία αν είναι πολλά ή λίγα αυτά που προσφέρουν, σημασία έχει ότι το νιώθουν κι αυτό είναι συγκινητικό. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, υγεία κι έξοδο από την πολυποίκιλη κρίση που περνάει η ανθρωπότητα», κατέληξε.

Τρόφιμα ή χρήματα -για να αγοραστούν- θα συγκεντρώνονται μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα προκειμένου να ακολουθήσει την Μεγάλη Τρίτη η προσφορά της Τσάντας της Αγάπης. Το γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος είναι ανοικτό καθημερινά για τον σκοπό αυτό από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Πληροφορίες στα τηλ. 28430260736974656609.

Πηγή: anatolh.com