Η ομιλία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την υπογεννητικότητα

Την ημέρα της γυναίκας τίμησε o φιλανθρωπικός οργανισμός lifeline της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας  με επίσημο δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης.

Το δείπνο διοργανώθηκε με σκοπό την ενίσχυση  κρατικών νοσοκομείων στην Ελλάδα και το παρόν έδωσαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Βλασσία Παυλοπούλου, η πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης καθώς επίσης  διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Η κυρία Παυλοπούλου εστίασε στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας επισημαίνοντας «θέλω να μιλήσω για τις γυναίκες που δεν γεννήθηκαν ακόμα». Στη σύντομη ομιλία της έκανε λόγο για μάστιγα που ταλανίζει την Ελλάδα και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

«Σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη εκδοχή , το 2050 θα είμαστε 8,8 εκατομμύρια και ένας στους τρεις θα είναι άνω των 65 ετών… Με τρία παιδιά και επτά εγγόνια θα μπορούσα να πω πως έκανα ό,τι μπορούσα αλλά δεν είναι έτσι. Είναι σημαντικό να πείσουμε ακόμα και μια επιπλέον γυναίκα να γίνει μητέρα…

Οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτή την απειλή» είπε η κυρία Παυλοπούλου.

 

ΒΛΑΣΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ