Το charity gala του οίκου Dior στη Μπιενάλε της Βενετίας

Η ατμοσφαιρική διακόσμηση, οι εντυπωσιακές art de la table λεπτομέρειες και οι διάσημες καλεσμένες με “black tie” looks.

Ξεκίνησε στη Βενετία η 59η Μπιενάλε, η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενεί υψηλού κύρους και αναγνωρισιμότητας εικαστικά έργα, έργα αρχιτεκτονικής, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό, σινεμά και μουσικά events. Το παρών στη μεγαλύτερη παγκοσμίως γιορτή της σύγχρονης τέχνης έδωσε και ο οίκος Dior, που σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Venetian Heritage, διοργάνωσε φιλανθρωπικό gala για να τιμήσει την πολιτιστική κληρονομία της Βενετίας, και πιο συγκεκριμένα να ενισχύσει οικονομικά την αποκατάσταση του μουσείου Ca’d’Oro.

Το φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε ο οίκος στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Teatro La Fenice, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνών, υποστηρικτών και διάσημων φίλων του οίκου Dior, όπως η Beatrice Borromeo και ο σύζυγός της, Pierre Casiraghi, η Laetitia Casta, η Catherine Deneuve, η Camille Cottin, η Rosamund Pike, η Maya Hawke, η Bianca Brandolini d’Adda κ.ά. 

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Courtesy of Dior / © Adrien Dirand

Η βραδιά περιελάμβανε μία ειδική περφόρμανς από την Ιταλίδα τραγουδοποιό Giorgia, ενώ η μοναδική ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση των τραπεζιών που στήθηκαν για το δείπνο, αναβίωσαν το κλίμα της εποχής της ενετικής αριστοκρατίας. 

Giorgia

GiorgiaDIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Courtesy of Dior / © Adrien Dirand

Μ’ αυτό το φιλανθρωπικό gala, o οίκος και ο οργανισμός Venetian Heritage, που εργάζεται για την αποκατάσταση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας, επισφράγισαν τους άρρηκτους δεσμούς που διατηρούν Γαλλία και Ιταλία, δημιουργώντας μία νέα σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες στο όνομα της δημιουργικότητας και την αλληλοϋποστήριξης. Ήταν μία γιορτή των πολλών, διαφορετικών πολιτισμών. 

Μέρος των εσόδων από το charity gala του οίκου Dior θα διατεθεί και για τις ανάγκες των Ουκρανών προσφύγων στην Ιταλία.

DIOR LA BIENNALE 2022 VENISE

Το video από το dinner gala:

Το dress code της βραδιάς 

Το ύφος του gala και η ατμόσφαιρα, επέβαλλαν πολύ συγκεκριμένο dress code, το black tie, με τις διάσημες καλεσμένες και μούσες του οίκου Dior, να επιλέγουν για την περίσταση evening gowns σε μαύρο χρώμα. Οι Dior Couture δημιουργίες με τις οποίες εμφανίστηκαν περιελάμβαναν από μάξι φορέματα από τούλιμακριές κάπες από ταφτάφορέματα από βελούδο, κομμάτια από δαντέλα και εντυπωσιακά κοσμήματα Dior Joaillerie

Οι καλεσμένες 

Courtesy of Dior / © Stefano Guidani

Beatrice Borromeo Casiraghi

Courtesy of Dior / © Stefano Guidani

Catherine DeneuveCourtesy of Dior / © Stefano Guidani

Camille Cottin 

Courtesy of Dior / © Stefano Guidani

Laetitia CastaCourtesy of Dior / © Stefano Guidani

Maya Hawke Courtesy of Dior / © Stefano Guidani

Πηγή: harpersbazaar.gr