Εβδομάδα εκδηλώσεων για τον Ερυθρό Σταυρό στη Ρόδο

Εβδομάδα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού-Ερυθράς Hμισελήνου, που είναι η 8η Μαΐου, θα είναι η επόμενη και στη Ρόδο,  και χθες, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του Παραρτήματος του ΕΕΣ της Ρόδου, μίλησαν για την ιστορία του μεγαλύτερου εθελοντικού μη Κυβερνητικού Οργανισμού παγκοσμίως, όχι στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας.

Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τον τομέα του εθελοντισμού της περιφέρειάς μας και δήλωσε πολύ χαρούμενος λέγοντας ότι ο ΕΕΣ είναι παντού, «παρών» σε όλες τις δράσεις, τους βοηθούν πάρα πολύ σε όλα τα γεγονότα, από φυσικές καταστροφές, υγειονομικές κρίσεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κτλ. και έχουν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, λοιπόν, συνδιοργανώνουν με τον ΕΕΣ εκδηλώσεις από τις 3 έως και τις 8 Μαΐου, μεταξύ των οποίων είναι και έκθεση φωτογραφίας που θα λάβει χώρα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο αφιερωμένη στις εθελόντριες του Παραρτήματος της Ρόδου.
Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 3 έως τις 8 Μαΐου, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:00  το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ. Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Δρ Αντώνιος Αυγερινός στις 3 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα. Το Σάββατο 7 Μαΐου θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις με την παρουσία των εθελοντών στην πλατειά Δημαρχείου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί μία επίδειξη ναυαγοσωστικής άσκησης το μεσημέρι και μία επίδειξη διάσωσης με σχοινιά στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: rodiaki.gr