Η μοναδική κλόουν-γιατρός στην Ελλάδα που κάνει τα άρρωστα παιδιά να χαμογελούν

Καπέλο κλόουν, κατακόκκινη μύτη, πολλά παιχνίδια, αλλά και στηθοσκόπιο με ιατρική ποδιά. Συνδυάζονται;

Ναι, απαντά όποιος έχει συναντήσει τη Μελένια, την μοναδική κλόουν-γιατρό της χώρας μας, που συνδυάζει τις γνώσεις της στην ιατρική, με το παιχνίδι, προσφέροντας απλόχερα το χαμόγελο της στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη, σε παιδικές ψυχούλες που αντί να παίζουν ανέμελα σε πάρκα και παιδικές χαρές, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή…

«Παίζω με τα παιδιά και παράλληλα μπορεί να κάνουμε και κάποια κομμάτια της θεραπείας τους μαζί, με αρκετά παιγνιώδη τρόπο, μέσω δηλαδή του παιχνιδιού μπορεί να κάνουμε κινησιοθεραπεία, ένα κομμάτι της νοσηλείας τους, μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα ανάλογα με το τι χρειάζεται το κάθε παιδί στη θεραπεία του» εξηγεί η Μελένια.

Η Μελένια κάνει όσα άλλοι δεν θα τολμούσαν ούτε να σκεφτούν. Έγινε μητέρα πριν μερικούς μήνες, διδάσκει σε ΙΕΚ, ενώ παράλληλα είναι φοιτήτρια, για μια ακόμη φορά.

Ντύθηκε με την στολή του κλόουν-doctor πριν από 19 χρόνια, και από τότε δεν την έχει βγάλει πότε, αφού πάντα ένα παιδί θα την χρειαστεί, και μια μάνα θα της ζητήσει την βοήθεια της.

Η ιδέα του να δίνει χαρά στα παιδιά προέκυψε μέσα από προσωπικό της βίωμα, αφού ένα παιδί από το οικογενειακό της περιβάλλον έφυγε από την ζωή… Συνειδητοποίησε τότε, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να παίζουν τα παιδιά που ταλαιπωρούνται άπο ασθένειες, ακόμη και μέσα στον θάλαμο ενός νοσοκομείου, εξηγεί.

Στόμα με στόμα, γονείς σε άλλους γονείς μιλούν για την Μελένια, το πλάσμα που αφιλοκερδώς προσφέρει στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Πολύ συχνά μάλιστα τα τελευταία χρόνια γονείς ζητούν την βοήθεια της μέσω της σελίδας της στα κοινωνικά δίκτυα.