Maria Callas Gala & Awards 2022 στο Monte Carlo

Το δείπνο Maria Callas Gala & Awards θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου σε έναν θρυλικό, λαμπερό και πολυτελή αποκλειστικό χώρο που χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό μνημείο στα τέλη του 19ου αιώνα, τη Salle Empire of Hôtel de Paris . Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου.

Το «Maria Callas Monaco Gala & Awards» είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το 1960, όπου η μεγαλύτερη ντίβα της Όπερας, Maria Callas με το ψευδώνυμο «La Divina», μάγεψε το βασιλικό ζεύγος Πρίγκιπα Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό με τη μοναδική φωνή της.

Το δείπνο Maria Callas Gala & Awards θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου σε έναν θρυλικό, λαμπερό και πολυτελή αποκλειστικό χώρο που χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό μνημείο στα τέλη του 19ου αιώνα, τη Salle Empire of Hôtel de Paris στο Μόντε Κάρλο.

Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Γκαλά της Maria Callas Monaco Gala & Awards θα πραγματοποιηθεί Υπό την Υψηλή Αιγίδα της Υψηλότητας Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό και την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας στο Μονακό.

Η ιδέα είναι η αναβίωση του πρώτου Gala που πραγματοποιήθηκε πριν από εξήντα χρόνια που διοργάνωσε το πριγκιπικό ζεύγος, Πρίγκιπα Ρενιέ & Πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό στο Μόντε Κάρλο, με τη Μαρία Κάλλας που μάγεψε τα πλήθη με τη μοναδική φωνή της.

Η φετινή φιλανθρωπική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Ίδρυμα Princess Charlene Monaco και τα προγράμματά του «Learn to swim» και «Water Safety» για την προστασία των παιδιών στο νερό, που εκτελεί προγράμματα ήδη σε 27 χώρες που περιλαμβάνουν Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδία , Μονακό, Νότια Αφρική, Σουδάν και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι καλεσμένοι θα έχουν πρώτα την ευκαιρία να ξαναζήσουν τον θρύλο σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο, να βοηθήσουν σε μια μοναδική παράσταση Grand Prix Μουσικής και Όπερας από σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Δημήτρης Πλατανιάς, η Μυρτώ Παπαθανασίου και η σπουδαία ταλαντούχα καλλιτέχνης Stella Almondo.

Αναβιώνοντας τα βραβεία Maria Callas Monaco Gala & Awards στον τόπο που η Diva αγαπούσε περισσότερο, περνώντας μεγάλες περιόδους της ζωής της με τη μεγάλη της αγάπη, τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Ιωάννα Ευθυμίου, Πρόεδρος & Ιδρύτρια του Monaco Gala & Awards, στοχεύει να γιορτάσει το άπειρο ταλέντο της Κάλλας και να αποτίσει φόρο τιμής στην αξιόλογη καριέρα της.

Η Μαρία Κάλλας ήταν πάντα μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα» λέει η Ιωάννα Ευθυμίου. «Τι φωνή, τι ταλέντο, τι χάρισμα, τι προσωπικότητα….

Θέλω να φέρω τον θρύλο πίσω στο Μονακό, στον τόπο που αγκάλιασε, αγάπησε και θαύμασε περισσότερο την Κάλλας. Θέλω οι λάτρεις της Κάλλας να αναβιώσουν αυτή τη μυθική και ιστορική εποχή, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν ένα ταξίδι τέχνης, φινέτσας και πολυτέλειας εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο της Όπερας.

Η Μαρία Κάλλας δεν είναι μόνο πηγή έμπνευσης για μένα αλλά για όλους. Το έργο της αποκαλύπτει μεγαλείο. Ως εκ τούτου, ήθελα να διευρύνω το φάσμα του Gala και να ανταμείψω ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει για την προσωπική τους δουλειά σε διάφορους τομείς σε διεθνές επίπεδο όπως η μουσική, η επιστήμη, ο αθλητισμός, το περιβάλλον και η φιλανθρωπία.

Το Maria Callas Monaco Gala & Awards πρόκειται να γίνει ένας ετήσιος θεσμός στο Μονακό με σκοπό να γιορτάσει την τέχνη και την όπερα καθώς και να υπερασπιστεί έναν νέο φιλανθρωπικό σκοπό κάθε χρόνο».

Με μοναδική ψυχή και μεγάλη ιστορία, το Salle Empire of the Hôtel de Paris υποδέχεται προσωπικότητες και διασημότητες για περισσότερα από 150 χρόνια. Η ουσιαστικά εμβληματική, ζεστή και αποκλειστική ατμόσφαιρα της Salle Empire θα καταπλήξει πραγματικά κάθε επισκέπτη.

Τα πιο μεγαλειώδη πάρτι έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό το σκηνικό “Grand Siècle” που είναι λαμπερό με μαρμάρινες κολώνες και γλυπτές καμάρες. Θέατρο με μπάλες, concours d’élégance και υπέροχα συμπόσια, το Salle Empire είναι ένας εμβληματικός χώρος.

Λέγεται μάλιστα ότι ο ηθοποιός Έρολ Φλιν διασκέδασε το πιο γνωστά πρόσωπα του κινηματογράφου εδώ, από τη Ρίτα Χέιγουορθ μέχρι τη Μισέλ Μόργκαν, για να γιορτάσει τον γάμο του με την Πατρίς Γουάιμορ. Ένας προορισμός διάσημος σε όλο το Μονακό, το Salle Empire συνεχίζει να προσφέρει τα θρυλικά μαγευτικά ιδιωτικά δείπνα, τις συναυλίες και τα θεαματικά πάρτι.