Νικόλ Νίκολη: η μαθήτρια της Β’ Λυκείου που διοργανώνει φιλανθρωπικό αγώνα τένις για τον παιδικό καρκίνο

Με «όπλο» την αγάπη της για το τένις κι αφορμή ένα δίμηνο πρακτικής άσκησης όπου έμαθε για τον παιδικό καρκίνο και το έργο του συλλόγου «Πίστη, η Νικόλ Νίκολη, αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει κάτι!

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά νοσούν από λευχαιμία. Από αυτά το 80% μπορεί να θεραπευτεί ακολουθώντας κατάλληλη θεραπεία. Τα παιδιά δεν μπορούν να παλέψουν μόνα τους… Μας χρειάζονται δίπλα τους! Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχεται στην επίσημη σελίδα του ο σύλλογος «Πίστη» που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στέκεται δίπλα στους μικρούς μαχητές που παλεύουν με τον καρκίνο και τους γονείς τους που ξεπερνούν τα ανθρωπίνως δυνατά για να βρίσκονται στο πλευρό τους.

Αυτή η μάχη που συνήθως χαρακτηρίζουμε «άνιση», που συχνά αποφεύγουμε να την αποκαλέσουμε με τον ιατρικό της όρο και πολλές φορές αδυνατούμε έστω να καταννοήσουμε στο μέγεθος και τη σοβαρότητά της, «άγγιξε» την Νικόλ Νίκολη μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, μια αθλήτρια του τένις, που ονειρεύεται μια μέρα να σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά, όσο παράλληλα, θα βλέπει το όνομά της στην κατάταξη του WTA, «κοπιάροντας» το forehand της Μαρίας Σάκκαρη.

Μέχρι τότε η Νικόλ έχει άλλο στόχο. Πιο βραχυπρόθεσμο, ίσως πιο σπουδαίο. Παρότι δεν αμφιβάλλω από τον τρόπο που σκέφτεται και δρα από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα, ότι θα πετύχει σε ό,τι στοχεύσει. Η έφηβη τενίστρια παρακολουθώντας ένα Intership στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών που αφορούσε τις μεθόδους θεραπείας και διάγνωσης του παιδικού καρκίνου, θέλησε να γίνει αρωγός στην προσπάθεια του συλλόγου «Πίστη». Να κάνει «σερβίς για την “Πίστη”», να θέσει στην «υπηρεσία» ενός μεγάλου σκοπού, την αγάπη της για το τέννις. Να διοργανώσει έναν αγώνα επίδειξης τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν στην σύλλογο!

Πηγή: gazzetta.gr