Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Γκαλά «Maria Callas Monaco Gala & Awards» πραγματοποίηθηκε στις 5 Μαΐου στο Μονακό

Το δεύτερο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards 2022 πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 5 Μαίου στην εμβληματική αίθουσα Empire του «Hôtel de Paris» στο Μόντε Κάρλο με μεγάλη επιτυχία και με εξέχοντες προσκεκλημένους.

Το δεύτερο Φιλανθρωπικό Γκαλά «Maria Callas Monaco Gala & Awards» Υπό την Αιγίδα της Υψηλότητας Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό και την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας στο Μονακό πραγματοποιιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Την παρουσίαση έκαναν η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, απαστράπτουσα και υπέρκομψη, με συμπαρουσιαστή τον Γιώργο Ντάβλα .

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Έμη Λιβανίου και Γιώργος Ντάβλας

Το παρών έδωσε και η μοναδική Μόνικα Μπελούτσι η οποία μάλιστα είχε πρόσφατα  ερμηνεύσει στο Ηρώδειο επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας και είχε σαγηνεύσει τους Έλληνες θεατές στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση.

Μόνικα Μπελούτσι, Έμη Λιβανίου


Το «Maria Callas Monaco Gala & Awards» είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το 1960, όπου η μεγαλύτερη ντίβα της Όπερας, Maria Callas με το ψευδώνυμο «La Divina», μάγεψε το βασιλικό ζεύγος Πρίγκιπα Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό με τη μοναδική φωνή της.

Μόνικα Μπελούτσι, Γιώργος Ντάβλας

Η διοργάνωση περιελάμβανε απονομές βραβείων σε διακεκριμένες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο μέσα από διαφορετικούς τομείς.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο «Solidarity» για το μεγάλο φίλανθρωπικό έργο και την αγόγγυστη κοινωνική προσφορά της.

Κατερίνα Παναγοπούλου

Πρώτο βραβείο καλύτερου καλλιτέχνη παρέλαβε η Μόνικα Μπελούτσι, πανέμορφη και εκθαμβωτική δίπλα στον σκηνοθέτη Τομ Βόλφ ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο «Maria Callas supporter». Να θυμίσουμε ότι ο Τομ Βολφ σκηνοθέτησε το «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία, όπου και αν ανέβηκε.

Τομ Βόλφ, Μόνικα Μπελούτσι

Η φετινή φιλανθρωπική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ίδρυμα Princess Charlene Monaco και τα προγράμματά του «Learn to swim» και «Water Safety» για την προστασία των παιδιών στο νερό, που εκτελεί προγράμματα ήδη σε 27 χώρες που περιλαμβάνουν Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδία , Μονακό, Νότια Αφρική, Σουδάν και Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρόντες και οι Μυρτώ Παπαθανασίου και Μάριος Φραγκούλης στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιστή.

Η Μυρτώ Παπαθανασίου με τη Μόνικα Μπελούτσι
Μυρτώ Παπαθανασίου
Ο Μάριος Φραγκούλης με το βραβείο ανά χείρας
Ελένη Παπαδοπούλου, η πρόεδρος Ιωάννα Ευθυμίου, Μαρία Δεφίγκου

Οι καλεσμένοι είχαν πρώτα την ευκαιρία να ξαναζήσουν τον θρύλο σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο, να βοηθήσουν σε μια μοναδική παράσταση Grand Prix Μουσικής και Όπερας από σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Δημήτρης Πλατανιάς, η Μυρτώ Παπαθανασίου και η σπουδαία ταλαντούχα καλλιτέχνης Stella Almondo.

Η Μαρία Κάλλας ήταν πάντα μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα» λέει η διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου. «Τι φωνή, τι ταλέντο, τι χάρισμα, τι προσωπικότητα….

Η πρόεδρος και διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου με την Μόνικα Μπελούτσι

Θέλω να φέρω τον θρύλο πίσω στο Μονακό, στον τόπο που αγκάλιασε, αγάπησε και θαύμασε περισσότερο την Κάλλας. Θέλω οι λάτρεις της Κάλλας να αναβιώσουν αυτή τη μυθική και ιστορική εποχή, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν ένα ταξίδι τέχνης, φινέτσας και πολυτέλειας εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο της Όπερας.

Η Μαρία Κάλλας δεν είναι μόνο πηγή έμπνευσης για μένα αλλά για όλους. Το έργο της αποκαλύπτει μεγαλείο. Ως εκ τούτου, ήθελα να διευρύνω το φάσμα του Gala και να ανταμείψω ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει για την προσωπική τους δουλειά σε διάφορους τομείς σε διεθνές επίπεδο όπως η μουσική, η επιστήμη, ο αθλητισμός, το περιβάλλον και η φιλανθρωπία.

Το Maria Callas Monaco Gala & Awards πρόκειται να γίνει ένας ετήσιος θεσμός στο Μονακό με σκοπό να γιορτάσει την τέχνη και την όπερα καθώς και να υπερασπιστεί έναν νέο φιλανθρωπικό σκοπό κάθε χρόνο».

Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου