Η Ελληνική Καινοτομία αναδεικνύεται στο SXSW

Δεκατρείς startups που εκπροσωπούν τις καλύτερες του ελληνικού start up οικοσυστήματος, έχουν επιλεγεί να ταξιδέψουν στο Ώστιν του Τέξας για να συμμετάσχουν στο εμβληματικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό φεστιβάλ καινοτομίας “SouthbySouthwest” (SXSW®) κατά το διάστημα 8-17 Μαρτίου 2019.

Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τους Industry DisruptorsGameChangers.

Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ SXSW®, οι ελληνικές startups – οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη καταφέρει να συλλέξουν χρηματοδοτήσεις – θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη διεθνή σκηνή σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια στο φεστιβάλ, είχαν συστηθεί στην επενδυτική κοινότητα εταιρείες, όπως το Twitter και το Periscope, οι οποίες έγιναν αργότερα κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, με την συνεργασία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ, σχεδόν 100 ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW®. Μέσω της συμμετοχής τους, παρουσίασαν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις ιδέες τους σε μια διεθνή σκηνή που περιλάμβανε μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, εκπροσωπώντας πάνω από 100 χώρες. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με μία κοινότητα 35.000 συμμετεχόντων και επιχειρηματιών με σημαντική παγκόσμια παρουσία.

Ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δήλωσε:«ΣτοΕλληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Αμερικανική Πρεσβεία, το THI και τους ID-GC για την επιτυχία αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, που θα βοηθήσει τις ελληνικές startups να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη διεθνή έκθεση. Ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν την ανάπτυξη και την συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία της ελληνικής startup κοινότητας καθώς επίσης και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική οικονομία».

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.thehellenicinitiative.org/