Σύλλογος ΑμεΑ και στο Διδυμότειχο από τους «Εθελοντές Ενεργούς Πολίτες»

Δημιουργία παραρτήματος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου με σκοπό την αμεσότερη και καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής. 

Στη δημιουργία παραρτήματος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου στο Διδυμότειχο προχώρησαν οι “Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες” της πόλης σε συνεργασία με τον Σύλλογο, με σκοπό την αμεσότερη και καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής. Το παράρτημα επιδιώκει επίσης να υποστηρίξει τη δημιουργία αθλητικών και άλλων ομάδων ΑμεΑ αλλά και να αναδείξει τις διεκδικήσεις τους για τη βελτίωση της διαβίωσής τους.

Το παράρτημα θα λειτουργήσει αρχικά υπό τον συντονισμό τριμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών», ανάμεσά τους και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμεΑ, Ανδρέας Μόμτσος. Η Επιτροπή, μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, Κώστα Ευθυμιάδη, πραγματοποίησε ήδη συνάντηση με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, με τον οποίο συζητήθηκε και συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση γραφείου στο Δημαρχείο της πόλης.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας “Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες”

Οι Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου προχωρήσαμε στην δημιουργία του παραρτήματος Διδυμοτείχου για ΑΜΕΑ. Ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, επιτακτικής και σημαντικότατης ανάγκης. Σκοπός μας είναι να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας άμεσα και τοπικά, για όλα τους τα θέματα και τις εξελίξεις που τους αφορούν, καθώς και να ενημερώνονται άρτια και καταρτισμένα για τα δικαιώματα τους. Επίσης θα προβαίνει σε διεκδικήσεις για τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της περιοχής μας, όσον αφόρα την διαβίωση τους στην περιοχή. Επιπροσθέτως μέλημα μας είναι η δημιουργία ομάδων ΑΜΕΑ όπως αθλητικών και άλλων τμημάτων.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την παράδοση μιας μπλούζας του Μόμτσου Ανδρέα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, με την επιγραφή «Η αναπηρία είναι τρόπος ζωής και όχι ντροπής».
Η τριμελής αρχική επιτροπή θα αποτελείται από τους εθελοντές μέλη του συλλόγου Μόμτσος Ανδρέας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, Φυδανάκης Παναγιώτης, νομικός, Τσολακίδης Παρασκευάς, νομικός,.
Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου με τον Πρόεδρο της κ. Ευθυμιάδη Κώστα και η επιτροπή του παραρτήματος συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διδυμότειχου κ. Ρωμύλο Χατζήγιαννογλου, όπου ενημέρωσαν για την δημιουργία και την λειτουργία του νέου φορέα. Στην συνέχεια συζητήθηκε η στέγαση του και ο Δήμαρχος συμφώνησε να παραχωρήσει ένα γραφείο στο κτήριο της δημαρχείας, που θα παραδοθεί μετά τις ανάλογες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.
Ευελπιστούμε να ευοδώσουν οι ενέργειες μας για να είμαστε χρηστικοί και ωφέλιμοι για τους συνάνθρωπους μας ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους, του τόπου μας. Προσδοκούμε στην συμμετοχή σε όποιον μπορεί και έχει διάθεση να συνεισφέρει εθελοντικά. Καλή εν Χριστώ συνέχεια.
Για την επιτροπή
ΜΟΜΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Πηγή: gnomionline.gr