Μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας για τη στήριξη του Γηροκομείου Κομοτηνής

Δυνάμεις ενώνουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Πόντος Θρυλορίου, Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και Δικηγορικός Σύλλογος

Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό, την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Κομοτηνής, θα παίξουν φορείς της περιοχής μας στις 25/05. Οι εκκλήσεις του Γηροκομείου Κομοτηνής για οικονομικές εισφορές έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα -και βρίσκουν ανταπόκριση από αρκετούς- ωστόσο το ίδρυμα της περιοχής ακόμη αντιμετωπίζει ζήτημα βιωσιμότητας.

Γι’ αυτό φορείς του τόπου ενώνουν δυνάμεις. Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πόντος Θρυλορίου, Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης συμμετέχουν στον φιλανθρωπικό αγώνα που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 11:00 στο ΔΑΚ.

Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 2 ευρώ, ωστόσο ο καθένας μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, εάν επιθυμεί. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Γηροκομείου Κομοτηνής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Συμπράττουν για καλό σκοπό
«Υποδεχόμαστε την πρόσκληση που μας έγινε για έναν πραγματικά σημαντικό σκοπό, την ενίσχυση του Γηροκομείου Κομοτηνής μέσα από τη συνεργασία τοπικών φορέων», δήλωσε στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου, η οποία στάθηκε στην ανάγκη «οι έφηβοι να στηρίξουν την Τρίτη Ηλικία», γι’ αυτό χαρακτήρισε «σημαντική» τη συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας σε αυτή τη δράση, διότι «φέρνει το σχολείο στην κοινωνία και την κοινωνία στο σχολείο».

«Έχουμε ξαναδοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία παρόμοια δράση και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα γίνει τώρα», θύμισε ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης και συνέχισε μεταφέροντας τη στοχοθεσία της δράσης και τη βούληση του συλλόγου «να μπορέσουμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε συμπολίτες μας μεμονωμένα ή φορείς όπως το Γηροκομείο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά θέματα […]. Εμείς ως αθλητικός σύλλογος ζούμε στην κοινωνία και προσπαθούμε να στηρίξουμε τέτοιες καταστάσεις».

Από θέσης του ο Ευστράτιος Οικονόμου, εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, δήλωσε τα εξής: «αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή μας σε αυτή τη φιλανθρωπική δραστηριότητα, διότι αφορά ένα πολύ σημαντικό ίδρυμα για την περιοχή μας που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Θεωρώ ότι πρέπει όλη η κοινωνία να σκύψει στα προβλήματα του Γηροκομείου, γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε να υπάρξει περίπτωση να κλείσει το ίδρυμα».

«Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να συμμετάσχουμε σε αυτή τη γιορτή, που γίνεται για ιερό σκοπό, δηλαδή τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Τσιμπουργκένης, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Θύμισε πως «το είχαμε ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία, ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχει ακόμη μεγαλύτερη». Τόνισε  τέλος πως «σαν άνθρωποι κι αστυνομικοί θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες».

Πηγή: xronos.gr