Πολύτιμη για την Παιδιατρική Κλινική η δωρεά απεικονιστή φλεβών από το Επιμελητήριο

Εξαιρετικά πολύτιμη για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας και ευρύτερα για τα παιδιά όλου του Νομού που καλύπτει υγειονομικά είναι η φορητή συσκευή απεικόνισης φλεβών που δώρισε το Επιμελητήριο Καρδίτσας υλοποιώντας της αριθ. 2/22-2-2022 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και η οποία παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Κων. Ζυγογιάννη τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γ. Στεργιούλη  και το μέλος κ.Πετ.Παπαδάκο.

Το μηχάνημα παρέλαβε η Δ/ντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, παιδίατρος κ. Χρ. Μπάρκα παρουσία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Μ. Κουτσιούμπα, του  μέλους του ΔΣ κ. Β. Αλεξόπουλου, καθώς και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής. Εκπρόσωπος της εταιρείας, από την οποία το ΕΒΕ προμηθεύτηκε το μηχάνημα, έκανε μάλιστα και μια επίδειξη των δυνατοτήτων  και της χρήσης του μηχανήματος  που όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπάρκα «λύνει τα χέρια» του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς απεικονίζει εύκολα και με ακρίβεια τις φλέβες στο ανθρώπινο σώμα σε βάθος και κάνει την αιμοληψία μια πολύ εύκολη διαδικασία ακόμα και για ασθενείς με αδύναμο φλεβικό σύστημα, όπως τα νεογνά και τα μικρά παιδιά, όπου θα χρησιμοποιείται.


«Είμαστε σήμερα εδώ να παραδώσουμε ένα μηχάνημα ανίχνευσης φλεβών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας στηρίζοντας έμπρακτα τη δουλειά των γιατρών και όλου του Νοσοκομείου καθώς και της νέας Διοικήτριας.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Ζυγογιάννης προαναγγέλλοντας και άλλες δράσεις στήριξης του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στη συνέχεια.

Με τη σειρά της η κ. Κουτσιούμπα ευχαρίστησε σε δηλώσεις της το Επιμελητήριο και τη Διοίκησή του για τη δωρεά, καθώς και την παιδίατρο κ. Χρ. Μπάρκα για την εξαιρετική πρωτοβουλία και τη συνεργασία της με το ΕΒΕ « Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο για την άμεση ανταπόκριση. Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου με έργα και δράσεις όπως η σημερινή» επισήμανε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Τέλος η κ. Μπάρκα ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία και την ανταπόκρισης στην ανάγκη της Παιδιατρικής Κλινικής να έχει ένα τέτοιο σύγχρονο μηχάνημα « Η σύγχρονη τεχνολογία είναι μέσα στη ζωή μας. Στη χώρα μας υστερούμε πολύ σε νέα μηχανήματα και το συγκεκριμένο θα λύσει απίστευτα τα χέρια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδάκια στη διαδικασία της φλεβοκέντησης και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την παραλαβή του» τόνισε χαρακτηριστικά η Δ/ντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Πηγή: karditsalive.net