Οι δρομείς του Wings for Life World Run συγκέντρωσαν 4,7 εκατ. Ευρώ

Τα νούμερα είπαν μόνο ένα μέρος της ιστορίας, καθώς η 9η εκδοχή του αγώνα τρεξίματος έφερε κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο για μια υπέροχη μέρα στο Wings for Life World Run 2022.

«Κάθε φορά που ενώνουν πολλοί άνθρωποι τις δυνάμεις τους, συμβαίνουν σπουδαία πράγματα».Αυτά ήταν τα λόγια της Anita Gerhardter, CEO του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wings for Life, και η απόδειξη ήταν στα χαμογελαστά πρόσωπα όλων όσων έτρεξαν, περπάτησαν, ακόμα και «κύλησαν» με τα αναπηρικά τους αμαξίδια, στην τελευταία έκδοση του Wings for Life World Run.Σε 165 χώρες σε όλο τον κόσμο, 161.892 συμμετέχοντες από 192 έθνη «έγιναν ένα» για να συγκεντρώσουν το απίστευτο ποσό των 4,7 εκατομμυρίων Ευρώ. Tο 100% αυτών των εσόδων διατέθηκαν για την έρευνα σχετικά με τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού που υποστηρίζει το ίδρυμα.

Συμμετέχοντες τρέχουν στο Wings for Life World Run στη Σμύρνη της Τουρκίας στις 8 Μαΐου 2022.
Συμμετέχοντες τρέχουν στο Wings for Life World Run στη Σμύρνη της Τουρκίας© Mahmut Cinci for Wings for Life World Run

«Είμαι βαθιά ευγνώμων που τόσοι πολλοί άνθρωποι βγήκαν να τρέξουν για τον σκοπό μας σήμερα», είπε η Gerhardter. «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει ήδη μεγάλα βήματα προς την εύρεση μιας θεραπείας για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Και χάρη στους φετινούς συμμετέχοντες, μπορούμε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε λαμπρούς επιστήμονες σε αυτό τους το ταξίδι».Το Wings for Life World Run έχει ένα μοναδικό format όπου όλοι ξεκινούν ταυτόχρονα και υπάρχει μια κινούμενη γραμμή τερματισμού που ονομάζεται Catcher Car. Οι φετινοί συμμετέχοντες μπόρεσαν να κάνουν challenge μια εικονική έκδοση στο App του run, ή, για πρώτη φορά από το 2019, να αντιμετωπίσουν ένα Catcher Car από κοντά σε ένα από τα επτά Flagship Run. Με ήλιο στο Κάιρο, βροχή στη Νέα Υόρκη, χαλάζι στην Κροατία και χιόνι στη Σουηδία, οι συνθήκες ήταν ποικίλες.Η αθλητική πλευρά της μεγαλύτερης διοργάνωσης τρεξίματος στον κόσμο ήταν συναρπαστική. Στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, η Nina Zarina (RUS) κατάφερε να είναι μπροστά από το Virtual Catcher Car, στο app του Wings for Life World Run, για 56 χλμ. κερδίζοντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά – έχει τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ή άνδρα στην ιστορία του της διοργάνωσης. Εν τω μεταξύ, στους άντρες ο ανταγωνισμός είχε πολύ αγωνία, με τον Jo Fukuda (JPN) να κερδίζει με 64,43 χλμ. στη Φουκουόκα, παρά τις έντονες πιέσεις από άλλα ταλέντα, όπως ο Βρετανός Tom Evans.Τα αποτελέσματα των συμμετεχόντων, με δυνατότητα αναζήτησης και με βάση το όνομα αλλά και με την ομάδα, είναι διαθέσιμα εδώ.

Ο David Mzee από την Ελβετία συμμετείχε στο Flagship Run στο Zug, στην Ελβετία.
Ο David Mzee από την Ελβετία συμμετείχε στο Flagship Run στο Zug© Romina Amato for Wings for Life World Run

Οι πιο συγκινητικές στιγμές που έδωσαν μεγάλη έμπνευση, ήταν αυτές όπου οι συμμετέχοντες έδειξαν τι πραγματικά προσφέρει η έρευνα σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί στον νωτιαίο μυελό. Μεταξύ των πολλά υποσχόμενων ερευνητικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται από το ίδρυμα, είναι μια κλινική μελέτη από την Ελβετία που ονομάζεται Stimulation Movement Overground (STIMO), η οποία επέτρεψε σε δύο παράλυτους άνδρες – τον Ελβετό David Mzee και τον Ιταλό Michel Roccati – να συμμετάσχουν στο τρέξιμο χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο.Ένα άλλο πρωτοποριακό παράδειγμα έργου που υποστηρίζεται από το Wings for Life είναι μια κλινική μελέτη στις ΗΠΑ που ονομάζεται RESET. Στόχος της είναι να παρακινήσει τα κατεστραμμένα νεύρα να αναγεννηθούν και να επανασυνδεθούν σε ασθενείς που υποφέρουν από μακροχρόνιο τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Το Wings for Life World Run 2022 σε νούμερα
Το Wings for Life World Run 2022 σε νούμερα© Wings for Life World Run

Ο Christian Horner, Team Principal της ομάδας Oracle Red Bull Racing Formula One, δήλωσε: «Το Wings for Life είναι ένας καταπληκτικός οργανισμός, μια καταπληκτική φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία φέρνει πραγματικά κέρδη – επιστημονικές ανακαλύψεις. Στο Wings for Life World Run, δεν χρειάζεται να τρέξεις πολύ μακριά, δεν χρειάζεται να τρέξεις για πολλή ώρα και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει οπουδήποτε. Είναι υπέροχο να συμμετέχεις σε αυτό – πραγματικά κάνει τη διαφορά και θα αλλάξει τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων εάν βρεθεί μια θεραπεία για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού».Το Wings for Life World Run του χρόνου θα είναι μια ειδική έκδοση. Η 10η επέτειος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2023 και οι εγγραφές είναι ήδη ανοιχτές στο www.wingsforlifeworldrun.com

Πηγή: redbull