1ο Γυναικείο Συμπόσιο Lions: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για την Ημέρα της Γυναίκας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας Ο Κυβερνήτης των Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων του Θ117Α Κωνσταντίνος Λυμπέρης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Θ117Α Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, πραγματοποίησαν το 1ο Γυναικείο Συμπόσιο, στις 17 Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο Caravel, από τις 9.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για την Γυναίκα οι Lions σε όλο το κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα #BalanceforBetter ForaBetterWorld (Η Ισορροπία είναι καλύτερη για ένα καλύτερο κόσμο).

Πρόκειται για μια παγκόσμια αλυσίδα υποστήριξης της γυναικείας συμμετοχής και της ισότιμης εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων .Στην Ελλάδα στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία διοργανώνοντας , το 1ο Συμπόσιο με το ίδιο Θέμα συνεισφέροντας με εξωστρέφεια στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την ενδυνάμωση της ισότιμης γυναικείας συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα.

Στην εκδήλωση αυτή, συμμετέχουν 40 καταξιωμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς σε 10 ωριαία WORKSHOPS με ποικίλα γυναικεία καθημερινά θέματα αλλά και θέματα που θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων , Σύλλογοι , Πανεπιστήμια, Εκπρόσωποι ΜΜΕ και άλλοι Φορείς .Στην Τελετή Έναρξης θα απευθύνει χαιρετισμό, η κα. Όλγα Κεφαλογιάννηπ. Υπουργός Τουρισμού, Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν.Δ., Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ.

Οι Lions είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα στον ΟΗΕ, με 1.400.000 μέλη και 46.000 Λέσχες , και 100 χρόνια ζωής. Τα μέλη μας εξυπηρετούν 200.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο .Οι πυλώνες δράσεις των Lions είναι η υγεία, το περιβάλλον, η πείνα, η νεότητα, η παιδεία, ο διαβήτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Θ117Α
Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή
Είναι μια ιδέα που εμπνευστήκαμε από τους Διεθνείς Lionsκαι την κάναμε ακόμα μεγαλύτερη με τη συμμετοχή 40 σπουδαίων ομιλητών /ομιλητριών και 10 συντονιστών από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς σε 10 ωριαία WORKSHOPS.

Επιδιώξαμε να συμμετέχουν πολλοί ομιλητές και ομιλήτριες , στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων του Θ117Α όπως ο Κυβερνήτης Κωνσταντίνος Λυμπέρης έχει καθιερώσει στη Κυβερνεία του. Εξίσου όμως σημαντικό ήταν για την Επιτροπή να συνεισφέρει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο για την ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα προβλήματα και ενδεχόμενες λύσεις των εκπροσώπων όλων των κλάδων που συμμετέχουν, ώστε οι νέες Γυναίκες που θα παρακολουθήσουν το Συμπόσιο να εμπνευστούν και να τολμήσουν την συμμετοχή τους στα Κέντρα λήψης αποφάσεωνσταθερά και αποφασίστηκα.