ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Η φιλοσοφία πίσω από τα 40 χρόνια προσφοράς

Για την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, τον κορυφαίο ελληνικό πάροχο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η προσήλωση σε εξαιρετικές υπηρεσίες προς όλους, υπήρξε και παραμένει, για περισσότερα από 40 χρόνια, η παράμετρος που την έφερνε πρώτη στις επιλογές του κοινού. Αντίστοιχη προσήλωση, όμως, επιδεικνύει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και στην κοινωνική προσφορά, η οποία διαμορφώνει ένα «μέρισμα επιστροφής» προς το κοινό, αλλά κυρίως προς όσους το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο ήταν για τον ιδρυτή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Ευάγγελο Σπανό, μία φιλοσοφία ζωής, την οποία ο ίδιος έκανε πράξη, τόσο στην επιχειρηματική όσο και στην προσωπική του δραστηριότητα. Ο Ευάγγελος Σπανός συνήθιζε να λέει: «Η επιτυχία είναι το αντάλλαγμα για αυτούς που μοχθούν. Η ευτυχία είναι το αντάλλαγμα για όσους προσφέρουν».

Αυτήν τη φιλοσοφία ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που υποστηρίζει κοινωνικούς φορείς, με έμφαση σε εκείνους που φροντίζουν ευάλωτους πληθυσμούς όπως τα παιδιά. Και οι συνεχιστές του Ευάγγελου Σπανού, θεωρούν εαυτούς ευτυχείς που μπορούν να κάνουν τη φιλοσοφία του πράξη.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεργάζεται με δεκάδες δημόσιους φορείς σε εθνικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο, ιατρικούς συλλόγους, επιστημονικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κυρίως ως χορηγός δωρεάν εξετάσεων σε εκστρατείες πρόληψης και ενημέρωσης για ορισμένες από τις πλέον συχνές ασθένειες.

Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος στηρίζει έμπρακτα οργανισμούς που φροντίζουν ευάλωτους πληθυσμούς.

Τον περασμένο μήνα, οπότε και συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου, Ευάγγελου Σπανού, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοίνωσε δύο μεγάλες δωρεές, στη μνήμη του: Η πρώτη έγινε προς το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», στην οποία προσφέρθηκαν 20.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη δωρεά, επίσης 20.000 ευρώ, προσφέρθηκε στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στέκεται πολλά χρόνια τώρα στο πλευρό των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο, αλλά και των οικογενειών τους. Στηρίζει το έργο της «Φλόγας», που με πολλή αγάπη και δουλειά φροντίζει για την καλύτερη περίθαλψη και ποιότητα ζωής των παιδιών που νοσούν. Χάρη στο έργο της «Φλόγας» οι μικροί ασθενείς μπορούν να έχουν ιατρικές συμβουλές από κέντρα του εξωτερικού και να λαμβάνουν εξατομικευμένη θεραπεία.

Στηρίζει, όμως και το έργο της «Κιβωτού» η οποία μεγαλώνει σε δικές της δομές φιλοξενίας 285 παιδιά, από βρέφη έως και νεαρούς ενήλικες, που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, ενώ καλύπτει και περισσότερες από 400 μονογονεϊκές, κυρίως, οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Τον τελευταίο μήνα, φροντίζει μητέρες και παιδιά που εγκατέλειψαν την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

«Ο Ευάγγελος Σπανός μας δίδαξε την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, μας έμαθε πως το να προσφέρεις είναι ευτυχία. Συνεχίζουμε τα βήματα του Ιδρυτή μας, στο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, όπως εκείνος μας δίδαξε», δήλωσε με την ευκαιρία των δύο δωρεών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γιώργος Ευ. Σπανός.

Οι δύο αυτές δωρεές, δεν είναι παρά ένα «δείγμα» από το πολυεπίπεδο φιλανθρωπικό έργο του Ομίλου, από το οποίο ωφελούνται σε ετήσια βάση χιλιάδες πολίτες.

Από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – σε συνεργασία με τοπικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς – συμμετέχει έμπρακτα σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, παρέχοντας δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Και στη διάρκεια της πανδημίας, όμως, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρέθηκε κοντά στις ευπαθείς ομάδες, προσφέροντας δωρεάν χιλιάδες ελέγχους Covid-19 σε οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό, η Ομάδα Αιγαίου και άλλους.

Το έργο του 2021…

Εκτός από τις πάγιες συνεργασίες και προσφορές, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και ειδικές δράσεις, για την υποστήριξη φορέων και οργανισμών με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο. Έτσι, το 2021, στη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού, ο Όμιλος στήριξε με δωρεά την ενίσχυση και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που εξυπηρετεί το ογκολογικό τμήμα των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού». Ήταν μια έμπρακτη αναγνώριση του πολύτιμου έργου των δύο νοσοκομείων στη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας και το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη προς τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσέφερε μέρος των εσόδων της 20ης Μαρτίου για την κάλυψη πάγιων αναγκών αλλά και για την υποστήριξη έκτακτων καταστάσεων που τυχόν έχουν προκύψει λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη του για το παιδιά, τον Ιανουάριο του 2021, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, προσέφερε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», 2 ευρώ από κάθε εργαστηριακό – απεικονιστικό έλεγχο και κάθε τσεκ-απ που πραγματοποιήθηκε ιδιωτικά στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για τις ανάγκες του Οργανισμού και του πολυδιάστατου έργου του, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κάλυψε για δύο μήνες τα έξοδα σίτισης όλων των παιδιών που φιλοξενούνταν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να συνεχιστεί το πολύτιμο έργο της προσφοράς σε παιδιά χωρίς οικογένεια.

…συνεχίζεται και το 2022

Για ολόκληρη τη διάρκεια του 2022 ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι υποστηρικτής του Make A Wish Ελλάδας, προσφέροντας μέρος των εσόδων του για την υλοποίηση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Προσφέρονται επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, και δωρεάν έλεγχοι Covid-19.

Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, για την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τη μεγάλη δωρεά συνολικής αξίας 40.000 ευρώ στους οργανισμούς που εδώ και πολλά χρόνια επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο: το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» και τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου».

«Είμαστε εδώ για όσους αγωνίζονται για τη ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι άνθρωποι της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ προς όσους έχουν ανάγκη.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 71 Διαγνωστικά Κέντρασε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

Πηγή: liberal.gr