Συνέργεια της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΣΤΟΡΓΗ

Η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε., υποστηρίζοντας την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης, συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα του παιδικού καρκίνου που έχει ορισθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Τη φετινή χρονιά η ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. φιλοξενεί το Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο ΣΤΟΡΓΗ στα διαγνωστικά της εργαστήρια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν.

Ειδικότερα την Δευτέρα 11/2, την Τρίτη 12/2 και την Τετάρτη 13/2, εθελοντές της ΣΤΟΡΓΗΣ θα βρίσκονται διαδοχικά στα διαγνωστικά κέντρα της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

Παράλληλα προσφέρονται δωρεάν, δέκα υπερηχογραφήματα από το παιδοακτινολογικό τμήμα της ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. για την εξυπηρέτηση διαγνωστικών αναγκών των παιδιών της ΣΤΟΡΓΗΣ.

Οι φίλοι των καρκινοπαθών παιδιών το 1991 ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη το Σύλλογο ΣΤΟΡΓΗ με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους. Η ΣΤΟΡΓΗ έκτοτε προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες της στη Β. Ελλάδα.

Το πρώτο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ ήταν η δωρεά ενός πρότυπου αιματολογικού κέντρου 4.500 τμ. στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου».

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός ξενώνα 2.000 τμ. στην Καλαμαριά. Ο ξενώνας φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Τα έσοδα της ΣΤΟΡΓΗΣ προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτική πρωτοβουλία.