Έχει γίνει ήδη ανάρπαστη η νέα μπύρα που έφτιαξαν στη Φινλανδία για την ένταξή τους στο NATO.

Κυκλοφόρησε μια νέα μάρκα μπύρας με το σήμα και την επωνυμία της… Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε μια μικρή ζυθοποιεία στη Φινλανδία για να γιορτάσει την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.Κυκλοφόρησε μια νέα μάρκα μπύρας με το σήμα και την επωνυμία της… Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πρόκειται για την ζυθοποιεία Olaf Brewing, που εδρεύει στη Σαβονλίνα. Η Σαβονλίνα, πόλη όπου εδρεύει η Olaf Brewing, βομβαρδίστηκε από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου .Η νέαμπύρα φέρει το όνομα OTAN (το ΝΑΤΟ στα γαλλικά) και στην ετικέτα υπάρχει το σύμβολο του ΝΑΤΟ, η πυξίδα. Η εταιρεία εξέταζε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια μπύρα με την επωνυμία «NATO», αλλά η τελική απόφαση λήφθηκε όταν είχε καταστεί βέβαιο ότι η Φινλανδία θα υπέβαλε επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος της Συμμαχίας. «Δεν θα το κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Φινλανδία και την ασφάλειά της», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πετέρι Βαντίνεν, σημειώνοντας ότι είναι εύκολο για τις μικρές ζυθοποιίες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις.

Η νέα μπύρα της εταιρείας, όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olaf Brewing, φαίνεται ότι έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών και εστιατόρων. «Το τηλέφωνο χτυπούσε όλο το πρωί και οι άνθρωποι ρωτούσαν “πότε μπορείτε να παραδώσετε;”»

Πηγή: maleviziotis.gr