Κατερίνα Παναγοπούλου: Καλεσμένη του Αμερικανού Προέδρου Donald J. Trump

Στην εκδήλωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ (Donald J. Trump) στον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 για την «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» παρευρέθηκε η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κα Παναγοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Άμισθη Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΟΠΕ, και Πρόεδρος του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» ήταν καλεσμένη του Προέδρου και της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία, αλλά και μια ιστορική αναδρομή στη διαχρονική προσφορά του ελληνικού πολιτισμού με αναφορές στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες – και όλος ο δυτικός πολιτισμός – έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τα εξαιρετικά επιτεύγματα του ελληνικού λαού, που εκτείνονται μέχρι τα αρχαία χρόνια…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ, λέγοντας ένα αρχαίο ελληνικό ρητό: «Η ευτυχία εξαρτάται από το να είσαι ελεύθερος και η ελευθερία εξαρτάται από το να είσαι θαρραλέος». «Και είστε θαρραλέοι» συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.