Τo Junior Achievement στην 7η θέση στον κόσμο!

Ενθουσιασμός για τη σπουδαία διάκριση στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στους μαθητές/τριες, τους καθηγητές, τους μέντορες και τους χορηγούς του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού επιχειρηματικότητας…

To Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 7η θέση παγκοσμίως, ως ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Η 7η θέση του JA Worldwide στη λίστα των 500 καλύτερων μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων στον κόσμο του ανεξάρτητου οργανισμού NGO Advisor για το 2019, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου είναι η έδρα του) και στις άλλες 120 χώρες όπου διατηρεί παραρτήματα.

Στην Ελλάδα, το παράρτημα του Junior Achievement είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται φέτος σε 160 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε., του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Η κατάκτηση της 7ης θέσης στον κόσμο σημειώνεται τη χρονιά που ο οργανισμός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019) και οι εκδηλώσεις – διαγωνισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Mάρκος Βερέμης δήλωσε πως η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πολύ σπουδαία διάκριση που εκτοξεύει το κύρος του οργανισμού και επιβραβεύει την στρατηγική απόφαση του Junior Achievement από την ίδρυσή του, το 1919, να είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν (ή με μικρό κόστος), έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στα πολύ προσεγμένα και πιστοποιημένα βιωματικά επιχειρηματικότητας για μαθητές και νέους που προσφέρει. Τα προγράμματα του JA προετοιμάζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για την αγορά εργασίας και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, υλοποιώντας τα όνειρά τους.

Ολόκληρη η λίστα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του NGO Advisor:  https://www.ngoadvisor.net/