Στις 5 Ιουνίου “Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο”

Στις 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) διοργανώνει ποδηλατικό γύρο και περπάτημα με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο».

Η αφορμή για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου και οι διοργανωτές επιθυμούν αυτή η δράση να γίνει θεσμός και να βοηθήσει στη μάχη κατά του καρκίνου. Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη διοργάνωση του Κ.Ε.Φ.Ι.

FSpJIWxX0AgY7Nu

Σε ολόκληρη την Υφήλιο, η 5η Ιουνίου γιορτάζεται με πάμπολλες δράσεις ως η Παγκόσμια Ημέρα των survivors, δηλ. των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου. «Είναι μια ακόμα ευκαιρία τιμής και θύμησης, για όλους και όλες εμάς που επιζήσαμε, όπως και μια ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλο τον κόσμο. Τιμάμε, επίσης, τους ανθρώπους που συνεχίζουν διαχρονικά να αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο, αφού αυτός ο αντίπαλος κάποιες φορές δεν υποχωρεί εύκολα και επανέρχεται», δήλωσε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι. κ. Ζωή Γραμματόγλου στο Α.Π.Ε.

Η αφετηρία και ο τερματισμός της διοργάνωσης θα είναι η Αίγλη του Ζαππείου. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν μία διαδρομή 5 χλμ. με το ποδήλατό τους, τρέχοντας ή με τα πόδια. Στη συνέχεια μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τα hashtags #ridewithKEFI #runwithKEFI. Αντίστοιχες διοργανώσεις θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.anticancerath.gr/

Πηγή: hellenicmediagroup.com