Με φιλανθρωπικό σκοπό ο διεθνής διαγωνισμός σερβιτόρων «Waiters on the move – Με το δίσκο στο χέρι»

Η εικόνα ενός σερβιτόρου με έναν γεμάτο δίσκο είναι κάτι το συνηθισμένο στα καταστήματα εστίασης. Όμως η εικόνα που θα αντικρίσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 11πμ όσοι βρεθούν στην παραλία της πόλης μας θα είναι διαφορετική.

Δεκάδες σερβιτόροι, με το δίσκο του ο καθένας, που θα έχει πάνω ένα μπουκάλι και τέσσερα ποτήρια, θα πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που θα έχει και καλό σκοπό!

Πρόκειται για το διεθνή διαγωνισμό σερβιτόρων «WAITERS ON THE MOVE – ΜΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ» που διοργανώνει η  ADM Productions υπό την αιγίδα των: Ε.Ο.Τ. – Εταιρεία Ανάπτυξης &Τουριστικής Προβολής Αθηνών, και που θα γίνει για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη!

Όπως ανέφερε στο «ΤyposThes» η Θεοδώρα Μανωλά από το γραφείο της διοργάνωσης στη πόλη μας «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την προβολή των φορέων και επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν, την γενικότερη τόνωση της εστίασης, καθώς και την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών. Θέλουμε όσοι τουρίστες βρίσκονται στην πόλη να δουν πως γίνονται δράσεις στην πόλη».

Η ίδια πρόσθεσε πως στην Αθήνα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει συμμετοχές και από το εξωτερικό. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να γίνει θεσμός και στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για το πρακτικό κομμάτι του διαγωνισμού εξήγησε πως «οι σερβιτόροι σε γρήγορο βάδην με το δίσκο στο χέρι θα πρέπει να διανύσουν την απόσταση από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την προβλήτα Α΄στο  Λιμάνι μεταφέροντας ακέραιο το περιεχόμενο του δίσκου. Συμμετέχουν επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης / διασκέδασης (cafe-bar-club-hotels) και σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελληνική επικράτεια. Οι τρεις πρώτοι με τις λιγότερες απώλειες στον δίσκο τους κερδίζουν συμβολικά δώρα, ενώ μέρος των εσόδων του διαγωνισμού να διατεθούν στην κοινωνική δράση «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Η απονομή θα γίνει από επίσημους εκπρόσωπους του ΕΟΤ , του Υπουργείου Τουρισμού και άλλων φορέων και μετά θα ακολουθήσει street party καθώς στην προβλήτα Α΄θα διεξάγεται το Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας με τίτλο The taste.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παρουσία τροχαίας, όμως οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί στην κυκλοφορία οχημάτων.

Πληροφορίες / συμμετοχές: Τηλ. Επικοινωνίας: 2311 246 199 & 6988 343 707.

Πηγή: typosthes.gr