Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας μίλησε για την συνεργασία του με την Actionaid

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ LAURIE HOLCOMBE ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ

Μετά την τεράστια επιτυχία της τελευταίας ταινίας του “Ένας άλλος κόσμος”, που κατέκτησε την πρώτη θέση του ελληνικού box office και προβλήθηκε σε τρεις ηπείρους, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης αποφάσισε να γυρίσει το πρώτο του ντοκιμαντέρ, για να μιλήσει για το έργο της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Έναν κόσμο που δεν είναι πια τόσο ξεκάθαρα χωρισμένος μεταξύ πλούσιου βορρά και φτωχού νότου, όπως πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά που παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερες ανισότητες στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

“Το ντοκιμαντέρ είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο είδος, το οποίο απαιτεί έρευνα, μελέτη, ειδικό χειρισμό. Το λέμε ντοκιμαντέρ γιατί πρέπει να καταχωρηθεί ως ένα είδος στο πλαίσιο προβολής του. Για μένα είναι πιο πολύ μια ιστορία, ένα ταξίδι με αληθινούς ήρωες που ζουν σε ακραίες καταστάσεις… Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι δεν γίνεται και, απλά, αφέθηκα να είμαι ο εαυτός μου. Ήταν τόσο δυνατές οι εικόνες και οι ιστορίες των ανθρώπων, που εκ των πραγμάτων με ξεπερνούσαν”.

Τέλος, η φράση που μας έμεινε είναι αυτή που μας είπε αλλά αναφέρει και στο ντοκιμαντέρ “Αν θέλουμε έναν κόσμο ευτυχισμένο πρέπει να ξεκινήσουμε από τα παιδιά…”

Δείτε το βίντεο: